Το Facebook πιστεύει πως θα πείσει τον κόσμο να του επιτρέψει να τον παρακολουθούν

Δοκιμάζει νέο σύστημα συναίνεσης
02 Φεβρουαρίου 2021 11:46
Το Facebook πιστεύει πως θα πείσει τον κόσμο να του επιτρέψει να τον παρακολουθούν

Το νέο σύστημα ιδιωτικότητας της Apple που θα ενεργοποιηθεί την Άνοιξη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε Facebook και Google. Το App Tracking Transparency (ATT) χαρακτηριστικό θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν μία εφαρμογή προσπαθεί να εντοπίσει τη δραστηριότητά τους στη συσκευή τους και στο internet και θα τους ρωτά αν θέλουν να το επιτρέψουν. Με ένα απλό “όχι”, ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει όλες τις δυνατότητες εντοπισμού της εφαρμογής, χωρίς η εφαρμογή να μπορεί να μειώσει τη λειτουργικότητά της ή να τον ανταμείψει αν επιλέξει “ναι”.

Το Facebook είναι σίγουρο όμως πως μπορεί να πείσει τους iOS χρήστες να επιτρέψουν αυτή την ανίχνευση δραστηριότητας. Με μία νέα ανάρτηση η εταιρία ανακοινώνει πως θα αντιμετωπίσει την ειδοποίηση της Apple με δική της ειδοποίηση προς το χρήστη, η οποία υποτίθεται πως θα τον πείσει πως η ανίχνευση της δραστηριότητάς του και οι στοχευμένες διαφημίσεις είναι προς το συμφέρον του, προσφέρουν καλύτερη εμπειρία και βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις.

Για να βοηθήσουμε τον κόσμο να πάρει μία ενημερωμένη απόφαση, θα δείχνουμε και μία δική μας εικόνα μαζί με αυτήν της Apple. Θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το λόγο που χρησιμοποιούμε προσωποποιημένες διαφημίσεις, οι οποίες υποστηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις και κρατούν τις εφαρμογές δωρεάν.

Το Facebook σημειώνει πως αν ο κόσμος επιλέξει τελικά να μην ανιχνεύει η εφαρμογή τις δραστηριότητές τους, οι διαφημίσεις δε θα σταματήσουν, απλά θα είναι λιγότερο σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη.