Προσοχή, αν διαθέτετε M1 Mac, μη συγχρονίσετε το iPhone σας

Τουλάχιστον για την ώρα
02 Φεβρουαρίου 2021 10:07
Προσοχή, αν διαθέτετε M1 Mac, μη συγχρονίσετε το iPhone σας

Το πλεονέκτημα του συγχρονισμού των συσκευών στο οικοσύστημα της Apple, μετατράπηκε σε αδυναμία της τις τελευταίες μέρες. Χρήστες στο Reddit και στο Support Community της Apple αναφέρουν πως όταν συγχρόνισαν τα iPhones και τα iPads τους με το M1 Mac τους, οι εφαρμογές τους σταμάτησαν να λειτουργούν. Συγκεκριμένα, δε λειτουργεί καμία third-party εφαρμογή και επίσης δεν μπορούν να εγκαταστήσουν ή να αναβαθμίσουν εφαρμογές από το App Store.

Αφού συγχρόνισα το iPhone X (14.3) με το M1 MBP (11.1), δεν άνοιγαν third-party εφαρμογές. Επίσης, δεν μπορώ να εγκαταστήσω ή να αναβαθμίσω από το App Store. Ο κύκλος της προόδου γεμίζει και έπειτα αλλάζει στο “cloud” εικονίδιο για κατέβασμα.

Το πρόβλημα φαίνεται πως περιορίζεται στα Macs που έχουν το M1 chip της Apple, καθώς διορθώθηκε όταν κάποιοι συγχρόνισαν τις συσκευές τους με Mac που δεν είχε M1 chip.

Κατά λάθος, σύνδεσα το MBP M1 μέσω WLAN και συγχρονίστηκε… Οι εφαρμογές σταμάτησαν να λειτουργούν αμέσως. Μετά το σύνδεσα με το παλιό μου MBP (2012, Catalina) και συγχρονίστηκε. Οι εφαρμογές δουλεύουν ξανά.

Μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η Apple καλό θα ήταν να αποφύγετε το συγχρονισμό με το iPhone σας, αν διαθέτετε το M1 Mac.