Η Google τρέχει να προλάβει τις αλλαγές του iOS 14

Θα σταματήσει να συλλέγει διαφημιστικές πληροφορίες
29 Ιανουαρίου 2021 10:11
Η Google τρέχει να προλάβει τις αλλαγές του iOS 14

Η Google νιώθει το σεισμό κάτω από τα πόδια της που έχει προκαλέσει η απόφαση της Apple να δώσει στο χρήστη την επιλογή για το αν θα επιτρέπει σε κάθε μία εφαρμογή να συλλέγει και να μοιράζεται τα δεδομένα του με άλλες εφαρμογές και websites. Η Google ανακοίνωσε πως “εργάζεται σκληρά” για να προλάβει αυτές τις αλλαγές και πως θα σταματήσει να συλλέγει αναγνωριστικές διαφημιστικές πληροφορίες για τους χρήστες iOS.

Όταν τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική της Apple, δε θα συλλέγουμε πλέον πληροφορίες (όπως οι IDFA) οι οποίες υπόκεινται στο ATT (App Tracking Transparency) για όλη την γκάμα των iOS εφαρμογών μας οι οποίες τα χρησιμοποιούν τώρα για διαφημιστικούς σκοπούς. Έτσι, δε θα εμφανιστεί η ATT ειδοποίηση σε αυτές τις εφαρμογές, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Apple.

Έως τώρα, οι Google εφαρμογές του iOS συλλέγουν αναγνωριστικές διαφημιστικές πληροφορίες του χρήστη, οι οποίες τους επιτρέπουν να προσφέρουν πιο στοχευμένες, προσωποποιημένες διαφημίσεις. Ωστόσο, η Google προειδοποιεί και τους υπόλοιπους developers πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα μέσω διαφημίσεων.

Η Apple έχει εισάγει επίσης και άλλες αλλαγές, όπως την απαίτηση για ανάρτηση ετικετών ιδιωτικότητας από τους developers, στις οποίες θα αναφέρονται ποια δεδομένα του χρήστη διαχειρίζονται, πώς και με ποιους τα μοιράζονται. Η Google δεν έχει προσφέρει ακόμα αυτές τις ετικέτες μιας και έχει να αναβαθμίσει τις εφαρμογές της από το Δεκέμβριο.