Το Facebook βυθίζεται στην αβεβαιότητα για το 2021

Εξαιτίας των αλλαγών του iOS 14
29 Ιανουαρίου 2021 10:02
Το Facebook βυθίζεται στην αβεβαιότητα για το 2021

Μπορεί το Facebook να γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά την περίοδο της καραντίνας, το 2021 όμως δεν προβλέπεται και τόσο ευοίωνο. Στην πρόσφατη ενημέρωση επενδυτών, ο Mark Zuckerberg προειδοποίησε πως το μέλλον είναι αβέβαιο και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι πρόσφατες αλλαγές της Apple στο iOS 14, οι οποίες θεωρείται πως θα επιβραδύνουν την αγορά των διαφημίσεων.

Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σημαντική αβεβαιότητα καθώς διαχειριζόμαστε έναν αριθμό αντίθετων ρευμάτων το 2021. Αναμένουμε να βρούμε αντίσταση στη στόχευση διαφημίσεων το 2021. Αυτό περιλαμβάνει τις αλλαγές των πλατφορμών, όπως το iOS 14, καθώς και το εξελισσόμενο νομοθετικό πλαίσιο. – Dave Wehner, Facebook CFO

Ο Zuckerberg κατηγόρησε την Apple πως χρησιμοποιεί την θέση ισχύος της για να ανταγωνιστεί τις εφαρμογές του Facebook όπως το WhatsApp.

Έχουμε πολλούς ανταγωνιστές οι οποίοι προβαίνουν σε ισχυρισμούς σχετικά με την ιδιωτικότητα οι οποίοι είναι συχνά παραπλανητικοί. Η Apple πρόσφατα κυκλοφόρησε τις αποκαλούμενες “διατροφικές ετικέτες”, οι οποίες επικεντρώνονται στα metadata που συλλέγουν οι εφαρμογές αντί για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των μηνυμάτων των ανθρώπων. Αλλά το iMessage αποθηκεύει backups των μηνυμάτων σας από default που δεν είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, εκτός αν απενεργοποιήσετε το iCloud, οπότε η Apple και οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα του περισσότερου κόσμου. Οπότε όταν μιλάμε για αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία – την προστασία των μηνυμάτων του κόσμου – νομίζω πως το WhatsApp είναι ξεκάθαρα ανώτερο.