Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma - Αγνοείτο εδώ και τρεις μήνες

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση
20 Ιανουαρίου 2021 10:04
Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma - Αγνοείτο εδώ και τρεις μήνες

Η εξαφάνιση του Jack Ma από το δημόσιο βίο δημιούργησε αρκετές θεωρίες συνομωσίας, μετά τη “διάλυση” της οικονομικής αυτοκρατορίας του από την κινεζική κυβέρνηση. Ο ιδρυτής του Alibaba Group, εθεάθη τελευταία φορά τον Οκτώβριο και έκτοτε αγνοείτο. Σήμερα λοιπόν, εμφανίστηκε μέσω video για να μιλήσει σε μία ομάδα καθηγητών, καθησυχάζοντας τους για την απουσία του. Η εμφάνισή του εκτόξευσε και τη μετοχή του Alibaba κατά 10%.

To Alibaba και το φιλανθρωπικό ίδρυμά του επιβεβαίωσαν την εμφάνισή του σε μία online τελετή ενός ετήσιου event αφιερωμένου στους καθηγητές της επαρχίας στην Κίνα. Στο video των 50 δευτερολέπτων, ο Ma εμφανίζεται φορώντας βαθύ μπλε πουλόβερ, σε ένα δωμάτιο με γκρι τοίχους και έναν πίνακα πίσω του. Ωστόσο η τοποθεσία του παραμένει άγνωστη.  

Η επανεμφάνιση του Ma είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην Κίνα και συγκεκριμένα στην εγχώρια social media πλατφόρμα, Weibo. Ο Ma μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ιεραρχία της εταιρίας και την ενημέρωση επενδυτών, αλλά διατηρεί σημαντική επιρροή στις Alibaba και Ant και τις προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω επιχειρηματικών και πολιτικών συναντήσεων.