Galaxy S21 Ultra: Με τολμηρό σχεδιασμό, S Pen και κάμερα κινηματογραφικών επιδόσεων

Μικρές διαφορές μεταξύ των υπόλοιπων S21 μοντέλων
14 Ιανουαρίου 2021 17:14
Galaxy S21 Ultra: Με τολμηρό σχεδιασμό, S Pen και κάμερα κινηματογραφικών επιδόσεων

Στα πλαίσια του πρώτου ψηφιακού Unpacked event για το 2021 η Samsung αποκάλυψε και επίσημα τη σειρά Galaxy S21 με το Galaxy S21 Ultra, να κλέβει την παράσταση όντας το κορυφαίο και μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο όλων. Ξεκινάμε όμως με τον τολμηρό θα λέγαμε σχεδιασμό που επέλεξε η Samsung και διαχωρίζει με ένα κομψό κόψιμο τα μέρη της κάμερας από την υπόλοιπη πλάτη του, που ονομάζει "Contour Cut Camera”, η οποία μάλιστα προστατεύεται από το Gorilla Glass Victus, το πιο ανθεκτικό υλικό της Corning.

Τα περισσότερα τα γνωρίζαμε από τα leaks τον τελευταίο καιρό και έτσι η Samsung επιβεβαίωσε πως το S21 Ultra θα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος όλων, με οθόνη τύπου Dynamic AMOLED 2X, 6.8 ιντσών, ανάλυσης 3200x1440 με τη δυνατότητα να «τρέχει» ομαλά στα 120Hz στην υψηλότερη ανάλυση (WQHD+) για πρώτη φορά. Η φωτεινότητά της θα αγγίζει τα 1.500nits ή αλλιώς κατά 25% φωτεινότερη από αυτήν του S20, ενώ με το Eye Comfort Shield θα ρυθμίζει το blue light ανάλογα τις συνθήκες, προστατεύοντας έτσι τα μάτια σας από την καταπόνηση. 

Η κάμερα φυσικά είναι το επόμενο highlight της νέας ναυαρχίδας της Samsung, η οποία με τετραπλή διάταξη και έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα των 108MP προσφέρει μια απαράμιλλη mobile φωτογραφική εμπειρία. Οι selfies φυσικά γίνονται καλύτερες με την ΑΙ ενίσχυση και τα 40MP του εμπρόσθιου αισθητήρα. Η Samsung τόνισε κιόλας ότι δε θα ρετουσάρει τα πρόσωπα (το φαινόμενο του over-smoothing) στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της και θα αποτελεί πλέον μια ακόμη επιλογή. 

Η Samsung κιόλας αναφέρει πως βελτίωσε σημαντικά τις υφές του δέρματος σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και σε αυτό οφείλεται στο ότι μπορεί να καταγράφει 12-bit HDR φωτογραφίες -μαζί με 12-bit RAW editing. Ιδιαίτερα, με το Bright Night χαρακτηριστικό, οι φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού και πάρα πολύ χαμηλού φωτισμού είναι πιο καθαρές από ποτέ. Μια από τις εντυπωσιακές λειτουργίες είναι το νέο σύστημα zoom διπλού φακού που η εταιρία ονομάζει Space Zoom και ισχυρίζεται πως είναι πιο γρήγορο και πιο καθαρό από οποιαδήποτε τεχνολογία zoom έχει δημιουργηθεί ποτέ. Βασίζεται στους δύο τηλεφακούς για να προσφέρει 3x οπτικό και 10x οπτικό zoom, ενώ συνολικά προσφέρεται μέχρι και 100x zoom υψηλής λεπτομέρειας, και με ακριβή εστίαση Laser AF σε κάθε εύρος. Έμφαση έχει δοθεί και στη λειτουργεία πορτραίτου, στο νέο εξελιγμένο Night Mode με AI για μείωση του θορύβου, ενώ υπάρχουν και παρά πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά για να εξερευνήσουν οι χρήστες, όπως το Director’s View που σας αφήνει να δείτε το πλάνο από όλες τις διαφορετικές κάμερες ταυτόχρονα ή να κάνετε διπλή εγγραφή με την εμπρόσθια & πίσω κάμερα ταυτόχρονα.

Όλοι οι αισθητήρες του καταγράφουν βίντεο σε 4Κ και 60fps, ενώ μπορεί να καταγράφει κινηματογραφικού επιπέδου 8Κ βίντεο και να ξεχωρίζει κάθε καρέ του σε φωτογραφίες των 33MP. 

Στα specs του συναντάμε τον εξελιγμένο Exynos 2100 των 5nm, ο οποίος είναι πέντε φορές ταχύτερος στις ΑΙ λήψεις φωτογραφιών και γενικότερα σκοπός του είναι να προσφέρει μια αψεγάδιαστη day-to-day εμπειρία. Επίσης, ενσωματώνει 12/16GB RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 128/256/512GB.

Η μπαταρία του αγγίζει τα 5.000mAh θέλοντας να διασφαλίσει ότι ακόμη και στις 5G ταχύτητες, θα σας κρατήσει μια μέρα χρήσης και με την γρήγορη φόρτιση το S21 Ultra φτάνει το 50% μέσα σε 30 λεπτά. Δεν υποστηρίζεται επέκταση μνήμης με microSD σε κανένα μοντέλο.Επίσης, θα λειτουργεί με το One UI 3.0, το πιο εξελιγμένο προσαρμόσιμο και ελαφρύ Android 11 skin της Samsung με πληθώρα αισθητικών βελτιώσεων.

Επειδή οι βιντεοκλήσεις πλέον αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της νέας πραγματικότητας λόγω της πανδημίας, η Samsung θέλει να διασφαλίσει πως θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς. Εφέ και προσαρμογή φόντων, αυτόματο κεντράρισμα και ταυτόχρονη μετάδοση της κλήσης σε τηλεόραση είναι μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά. 

Για πρώτη φορά στην S σειρά, έρχεται η υποστήριξη για το S Pen, το οποίο ήταν μέχρι πρότινος χαρακτηριστικό αποκλειστικό των Note συσκευών. Δε θα συμπεριλαμβάνεται όμως στη συσκευασία αλλά θα είναι διαθέσιμο για αγορά ξεχωριστά.

Να θυμίσουμε πως στη συσκευασία δε θα περιλαμβάνονται ούτε φορτιστής ούτε ακουστικά, ακολουθώντας την τακτική της Apple με τα iPhone 12. 

Η τιμή τους στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινά από τα €849 για το Galaxy S21, €1.099 για το Galaxy S21 Plus και €1.299 για το Galaxy S21 Ultra.