Το WhatsApp προσπαθεί να σταματήσει τη μαζική φυγή χρηστών

Σημειώνει πως δεν μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα των χρηστών
13 Ιανουαρίου 2021 11:37
Το WhatsApp προσπαθεί να σταματήσει τη μαζική φυγή χρηστών

Η κριτική στο WhatsApp μετά την αλλαγή της πολιτικής ιδιωτικότητας των χρηστών του ήταν δριμεία, με αποτέλεσμα να δουν μεγάλη αύξηση χρηστών αντίπαλες εφαρμογές όπως το Signal, το Telegram και το Viber. Προσπαθώντας να σταματήσει αυτήν την “αιμορραγία” χρηστών, το WhatsApp αποφάσισε να αποσαφηνίσει τις αλλαγές που φέρνει η νέα πολιτική, τονίζοντας πως δεν έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές συνομιλίες των χρηστών και πως θα συνεχίσει να προστατεύει αυτές τις συνομιλίες με κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη.

Θέλει επίσης να κάνει ξεκάθαρο πως ούτε το WhatsApp, ούτε η μητρική του εταιρία Facebook έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία ή τις κλήσεις του χρήστη.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει το WhatsApp και θα μοιράζεται με το Facebook είναι τα αρχεία δραστηριότητας, τα αρχεία συνδέσεων και συσκευών, δεδομένα τοποθεσίας και αλληλεπιδράσεις με επιχειρηματικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο αυτό που εκνεύρισε περισσότερο τους χρήστες ήταν ο εξαναγκασμός των χρηστών να δεχτούν τη νέα πολιτική αλλιώς θα χάσουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, τη στιγμή που διαρκώς καθησύχαζε τους χρήστες στο παρελθόν, λέγοντας πως αν είχαν διαλέξει να μη μοιράζονται τα δεδομένα τους με το Facebook, η επιλογή τους θα γινόταν σεβαστή.