Η LG παρουσίασε τηλεόραση που μετατρέπεται από επίπεδη σε κυρτή

Μαζί και μία διάφανη τηλεόραση που θα αλλάξει τα δεδομένα
11 Ιανουαρίου 2021 10:33
Η LG παρουσίασε τηλεόραση που μετατρέπεται από επίπεδη σε κυρτή

Η LG παρουσίασε μία 48 ιντσών OLED gaming τηλεόραση η οποία μπορεί να μετατραπεί από επίπεδη σε κυρτή κατά βούληση του χρήστη. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί κανείς να τη μετατρέψει από επίπεδη για παρακολούθηση ταινιών σε κυρτή για gaming. Στην επίδειξη που έλαβε χώρα στη CES 2021, η εταιρία έδειξε την TV από την οπτική ενός οδηγού σε racing game. Η τηλεόραση μπορεί να έχει έως και 1.000R κυρτότητα και κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης από 40Hz έως 120Hz. Λόγω έλλειψης ηχείων, ο ήχος προέρχεται από την ίδια την οθόνη χάρη στην τεχνολογία Cinematic Sound OLED (CSO).

Η LG παρουσίασε επίσης ένα νέο διάφανο πρωτότυπο τηλεόρασης. Η 55 ιντσών OLED βγαίνει από τη βάση της, προσφέροντας 40% διαφάνεια, τη στιγμή που άλλες LCDs πετυχαίνουν μόνο 10%. Διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία, ενώ μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στο σπίτι.

Η LG φαντάζεται τη συσκευή τόσο σε κάποιο σπίτι όσο και σε δημόσιο περιβάλλον, όπως εστιατόρια ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η διάφανη OLED είναι μία τεχνολογία που μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα της OLED και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας, από τα μαγαζιά, στα εμπορικά και από τους εσωτερικούς χώρους σε αυτόνομα οχήματα, τρένα και αεροσκάφη. Θα γίνει η επόμενη γενιά οθονών η οποία θα αλλάξει το υπάρχων πρότυπο οθονών. – Jong-sun Park, Αντιπρόεδρος LG Display