Ο Elon Musk "έστειλε στο Θεό" τη μετοχή μιας άσχετης εταιρίας με δύο του λέξεις

Ένα tweet αρκεί!
09 Ιανουαρίου 2021 13:13
Ο Elon Musk "έστειλε στο Θεό" τη μετοχή μιας άσχετης εταιρίας με δύο του λέξεις

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Elon Musk είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Αυτό σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στο μερίδιο που κατέχει στην Tesla, αφού η μετοχή της εταιρίας έχει διαγράψει μια φρενήρης πορεία τον τελευταίο καιρό, ξεκινώντας με τιμή κάτω από τα $100 το 2020, για να φτάσει πλέον σχεδόν τα $900.

Αυτό σημαίνει πως μαζί με τον Musk, όσοι πίστεψαν στην Tesla και το εγχείρημά του και επένδυσαν στη μετοχή από νωρίς, έβγαλαν επίσης πάρα πολλά χρήματα. Επομένως, είναι λογικό τα λόγια του άκρως επιτυχημένου επιχειρηματία να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά από πολλούς που αναζητούν την επόμενη τέτοια ευκαιρία. Έτσι, λοιπόν, ένα ξεκαρδιστικό συμβάν έλαβε χώρα πριν μερικές ώρες, αφού με δύο μόλις λέξεις του, ο Elon Musk εκτόξευε τη μετοχή μιας άσχετης εταιρίας.

Αναλυτικότερα, έπειτα από την υιοθέτηση των νέων όρων και προϋποθέσεων του WhatsApp που πλέον θα στέλνει τα δεδομένα των χρηστών στο Facebook, ο Elon Musk προέτρεψε τους χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα και να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του Signal.

Ακολουθεί το σχετικό tweet.

Αυτό φυσικά εκτόξευσε απότομα τη δημοφιλία της πλατφόρμας, αλλά είχε και μια παράπλευρη συνέπεια... Η μετοχή της Signal Advance, μιας τρίτης, άσχετης με το θέμα, εταιρίας, έλαβε εξωφρενικό όγκο συναλλαγών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της να εκτοξευθεί από τα $0.03 στα $10. Ναι, καλά διαβάσατε! Πρόκειται για πρωτάκουστη αύξηση, της τάξεως του 2.300%, η οποία μάλλον δε θα κρατήσει και πολύ, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει.

Μάλιστα και ο επίσημος λογαριασμός του -κανονικού- Signal δεν έχασε την ευκαιρία και σχολίασε το γεγονός, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία, αφού δεν είναι καν εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Το ποιο είναι το ταβάνι για τον Elon Musk και την Tesla μένει ακόμη να το δούμε, πάντως σίγουρα πλέον έχει τη δύναμη να επηρεάζει τις αγορές με δύο μόλις λέξεις του στα social media.

Tags: