Νέες microLED και Neo QLED τηλεοράσεις από τη Samsung

Όλες οι προτάσεις του 2021
07 Ιανουαρίου 2021 10:16
Νέες microLED και Neo QLED τηλεοράσεις από τη Samsung

Η CES 2021 ξεκίνησε και η Samsung ανοίγει την αυλαία με τις τηλεοράσεις της. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα νέα μοντέλα με microLED και Neo QLED τεχνολογία. Η δεύτερη είναι ένας συνδυασμός Mini LED backlighting τεχνολογίας με νέα επεξεργασία εικόνας. Το κάθε LED είναι πολύ μικρότερο και επικεντρώνει το φωτισμό του σε πολύ μικρότερη περιοχή. Αυτό επιτρέπει στη φωτεινότητα να επικεντρώνεται σε μικρότερη επιφάνεια, προσφέροντας μεγαλύτερη αντίθεση. Ο επεξεργαστής ονομάζεται Neo Quantum Processor και χρησιμοποιεί 16 μοντέλα νευρωνικών δικτύων εκπαιδευμένα για να κάνουν upscale το εισερχόμενο σήμα στην ανάλυση της τηλεόρασης. Υπάρχουν δύο μοντέλα Neo QLED, το QN900A με 8K ανάλυση και το QN90A με 4K ανάλυση.

Οι Neo QLED τηλεοράσεις της Samsung προσφέρουν λεπτότερα bezels, νέο Slim One Connect Box για cable management, νέο σύστημα ήχου με ανίχνευση αντικειμένων, Samsung Health, 21:9 και 32:9 game mode, AMD FreeSync Premium Go, Google Duo και Office 365.

Η Samsung παρουσίασε και δύο νέα microLED μοντέλα στις 99 και 110 ίντσες. Η microLED τεχνολογία μοιάζει με την OLED, διαφέρει ωστόσο στο γεγονός πως δεν είναι organic και τα pixels δεν αλλοιώνονται με τον καιρό. Μπορεί επίσης να προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα φωτεινότητας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ ακριβή για το καταναλωτικό κοινό.

Τα δύο μοντέλα θα είναι οι πρώτες microLED οθόνες που θα προσφερθούν ως τηλεοράσεις στους καταναλωτές. Θα έχουν 4K ανάλυση, 4x4 split screen view, 5.1 ήχο και η τιμή τους αναμένεται να είναι...αστρονομική.

Υπήρξαν και ανανεώσεις μοντέλων όπως το Frame, το οποίο έχει πλέον σχεδόν το μισό πάχος από τον προκάτοχό του, ενώ το αποσπώμενο bezel διατίθεται σε πέντε χρώματα και δύο στυλ. Η Samsung αλλάζει και τη συσκευασία των τηλεοράσεων σε μία προσπάθεια να γίνει πιο “πράσινη”, ενώ και το τηλεκοντρόλ θα είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό και θα φορτίζει μέσω USB ή μέσω ηλιακών πάνελ.