Η ιστορία της Γης σε 3 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο μικροσκοπικοί είμαστε μπροστά στο χρόνο…
25 Δεκεμβρίου 2020 09:49
Η ιστορία της Γης σε 3 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές όταν ακούμε πως η Γη είναι 4.5 δισεκατομμυρίων ετών, το προσπερνάμε χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο αρχαία είναι πραγματικά. Και πώς μπορεί άλλωστε να καταλάβει ο ανθρώπινος εγκέφαλος με την περιορισμένη άποψη του χρόνου, αυτήν την τεράστια διάρκεια;

Μία εκπληκτική απεικόνιση από το Business Insider, μας βοηθά να καταλάβουμε λίγο παραπάνω αυτά τα μεγέθη, μετατρέποντας το χρόνο σε απόσταση. Προσομοιώνει λοιπόν την ηλικία της Γης με την απόσταση Los Angeles – New York, μετατρέπει δηλαδή 4.54 δισεκατομμύρια χρόνια σε 3.943 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος βράχος σχηματίζεται πριν 3.95 δισεκατομμύρια χρόνια (3.431km) και στα 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια (3.299km) εμφανίζεται για πρώτη φορά ζωή με την μορφή αναπαραγόμενων μορίων. Στα 2.7 δισεκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται (2.344km) βακτήρια τα οποία παράγουν οξυγόνο και χρειάζονται 200 εκατομμύρια χρόνια ακόμα για να γεμίσουν την ατμόσφαιρα της Γης με αυτό.

Χρειάζεται να “πηδήξουμε” στα 600 εκατομμύρια χρόνια (521km) για να αναπτυχθούν οι πρώτοι πολυκύτταροι οργανισμοί. Κι αν αναρωτιέστε πού εμφανίζεται ο άνθρωπος σε αυτό το ταξίδι των 3.943 χιλιομέτρων, σας προκαλούμε να βάλετε στοίχημα πριν να δείτε την απάντηση στο παρακάτω video.

Tags: