Η Nvidia και η Intel στα θύματα του hack της SolarWinds

Μαζί με άλλες εταιρίες
22 Δεκεμβρίου 2020 09:51
Η Nvidia και η Intel στα θύματα του hack της SolarWinds

Οι επιπτώσεις του hack της SolarWinds ακόμα ανακαλύπτονται, καθώς μία πληθώρα τεχνολογικών εταιριών μπαίνουν στη λίστα των οργανισμών που επηρεάστηκαν από την χωρίς προηγούμενο κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες βρίσκονται οι Nvidia, Intel, Cisco και Belkin, οι οποίες όλες χρησιμοποιούν το Orion λογισμικό της SolarWinds. Η SolarWinds έχει εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες και όπως ανέφερε η ίδια, πάνω από 18.000 εξ αυτών χρησιμοποίησαν την κακόβουλη εκδοχή του Orion. Η ζημιά που έχει γίνει δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα, αλλά όπως αναφέρει η WSJ, το συγκεκριμένο software έδωσε στους hackers “πιθανή πρόσβαση σε ευαίσθητα εταιρικά και προσωπικά δεδομένα".

Η Intel σχολίασε πως “δε βρήκε στοιχεία πως οι hackers χρησιμοποίησαν την πίσω πόρτα για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρίας”. Η Nvidia επίσης είπε πως “δε βρήκε στοιχεία έως τώρα πως επηρεάστηκε από το hack”. Η Belkin είπε πως “δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις έως σήμερα” και η Cisco πως “δεν υπήρξαν επιπτώσεις στην εταιρία ή τα προϊόντα της”.