Η Apple ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με "επαναστατική" μπαταρία για το 2024

“Θα είναι σαν την πρώτη φορά που είδαμε το iPhone”
22 Δεκεμβρίου 2020 09:03
Η Apple ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με "επαναστατική" μπαταρία για το 2024

Δημοσιεύματα για ένα Apple ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουμε διαβάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, υπό το πέπλο μυστηρίου του Project Titan το οποίο άλλοτε φαίνεται πως σημειώνει πρόοδο και άλλοτε πως έχει βαλτώσει. Τώρα όμως, ένα δημοσίευμα του Reuters προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πηγή του Reuters μέσα από την Apple, η εταιρία θα ξεκινήσει την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2024.

Αυτό που ξεχωρίζει στο όχημα, είναι η “επαναστατική” – όπως την ονομάζει – τεχνολογία μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στην Apple να ενσωματώσει περισσότερο ενεργό υλικό στο κελί της μπαταρίας, προσφέροντας μεγαλύτερη εμβέλεια στο όχημα. Η Apple εξερευνά επίσης τη χρήση LFP μπαταριών, οι οποίες αν και δεν είναι τόσο πυκνές όσο άλλοι τύποι, είναι πιο ανθεκτικές στις θερμοκρασίες και δεν απαιτούν κοβάλτιο.

Αν υπάρχει μία εταιρία στον πλανήτη που έχει τους πόρους να κάνει κάτι τέτοιο, είναι η Apple. Είναι το επόμενο επίπεδο. Όπως την πρώτη φορά που είδατε το iPhone. Για να έχουμε ένα βιώσιμο εργοστάσιο κατασκευής, θέλουμε 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, με τον όγκο να αυξάνεται συνεχώς.

Το όχημα ίσως να ενσωματώνει και πολλαπλούς LiDAR αισθητήρες για να καταλαβαίνει το περιβάλλον του, μιας και η Apple ήδη έχει προμηθευτές LiDAR λόγω των iPhone 12 Pro και iPad Pro. Όσο για την κατασκευή, η Apple ίσως να στραφεί σε εξωτερική βοήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως προς το παρόν δε θα μάθουμε τίποτα παραπάνω, αφού η Apple αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικό με το Project Titan.