Αναβάθμιση του Instagram για κατόχους iPhone 12 Pro και 12 Pro Max  

Ήρθε η υποστήριξη ProRAW

Αναβάθμιση του Instagram για κατόχους iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone 12 Pro και 12 Pro Max είναι η δυνατότητα καταγραφής φωτογραφιών σε ProRAW. Το ProRAW έγινε διαθέσιμο με την αναβάθμιση σε iOS 14.3 και συνδυάζει τα οφέλη της αλγοριθμικής επεξεργασίας της Apple με τις δυνατότητες επεξεργασίας ενός RAW αρχείου στο edit. Να σημειώσουμε πως το ProRAW δεν είναι ένα νέο fomat, αλλά ένα πακέτο το οποίο περιέχει ένα DNG αρχείο με επιπλέον πληροφορίες.

Το Instagram δεν υποστήριζε μέχρι τώρα αυτού του είδους τα αρχεία και ο χρήστης έπρεπε να τα μετατρέψει σε PNG ή JPG για να μπορέσει να τα ανεβάσει στο Instagram. Τώρα όμως, σύμφωνα με τον Tim Johnsen, ένα μέλος της ομάδας του iOS τμήματος του Instagram, η εφαρμογή θα υποστηρίζει την απευθείας ανάρτηση κάποιου ProRAW αρχείου.

Προς το παρόν τουλάχιστον, θα μπορείτε μεν να ανεβάζετε ProRAW φωτογραφίες, αλλά δε θα μπορείτε να τις επεξεργαστείτε μέσω της εφαρμογής. Επομένως επεξεργαστείτε πρώτα τη φωτογραφία με τον editor της Apple ή άλλες εφαρμογές όπως το Lightroom, πριν την ανεβάσετε στο Instagram.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής για υποστήριξη ProRAW έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά ίσως να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να φτάσει σε εσάς.

Ροη ειδησεων