Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βλέπει "ξεκάθαρα τη Ρωσία" πίσω από την κυβερνοεπίθεση της δεκαετίας

Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο λέει ο Trump
20 Δεκεμβρίου 2020 11:25
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βλέπει "ξεκάθαρα τη Ρωσία" πίσω από την κυβερνοεπίθεση της δεκαετίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που κατηγορεί ανοιχτά και δημόσια τη Ρωσία για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η χώρα. Σε συνέντευξή του στο Mark Levin Show, ο Pompeo δήλωσε πως “είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία είναι πίσω από τις επιθέσεις”. Δήλωσε επίσης πως δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται, αλλά πρόκειται για μία δήλωση με ιδιαίτερη βαρύτητα τη στιγμή που άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν παραμείνει σιωπηλοί.

Ο Pompeo τόνισε πως οι επιτιθέμενοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να εισάγουν κακόβουλο κώδικα σε κυβερνητικά και ιδιωτικά συστήματα χρησιμοποιώντας λογισμικό τρίτων, όπως τα εργαλεία δικτύου της SolarWinds.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δεν είχε σχολιάσει την κυβερνοεπίθεση μέχρι χτες. Πριν λίγες ώρες όμως, κατέφυγε στο Twitter όπου δήλωσε πως η επίθεση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ισχυρίζονται τα μέσα και τα πάντα είναι ήδη υπό έλεγχο. Ωστόσο, υπονομεύοντας τον ίδιο του τον Υπουργό, δήλωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να είναι πίσω από το hack και οι Κινέζοι.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας στις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις.