Η Ινδία ετοιμάζει το μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο του κόσμου, στο μέγεθος της Σιγκαπούρης

30 gigawatts καθαρής ενέργειας
16 Δεκεμβρίου 2020 10:15
Η Ινδία ετοιμάζει το μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο του κόσμου, στο μέγεθος της Σιγκαπούρης

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, έθεσε τα θεμέλια για το μεγαλύτερο πάρκο ανανεώσιμων πηγών του κόσμου, το οποίο θα παράγει 30 gigawatts ηλεκτρισμού. Το τεράστιο project θα λάβει χώρα στην περιοχή Kutch στα δυτικά της πολιτείας Gujarat και μαζί με τα ηλιακά πάνελ, τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας και τις ανεμογεννήτριες, θα καταλαμβάνει 720.000 στρέμματα, όσο περίπου και η έκταση της Σιγκαπούρης.

Το ενεργειακό πάρκο της Ινδίας είναι ένα βήμα προς το φιλόδοξο στόχο του Modi να παράγει η Ινδία 175GW ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2022 και 450GW μέχρι το 2030. Ο Modi είπε πως το project θα βοηθήσει τη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 50 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

Το υβριδικό πάρκο ανανεώσιμης ενέργειας θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου και θα παράγει 30.000 megawatts ενέργειας. Η εξασφάλιση ενέργειας και νερού είναι κρίσιμα τον 21ο αιώνα. Τα δύο μεγάλα projects του πάρκου ανανεώσιμης ενέργειας και του εργοστασίου αφαλάτωσης στο Kutch είναι βήματα για την επίτευξη και των δύο αυτών στόχων.

Το εργοστάσιο αφαλάτωσης στο οποίο αναφέρεται ο Modi, θα μπορεί να προσφέρει 100 εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα σε 800.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή που συνορεύει με το Πακιστάν.