Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Πέθανε ο πατέρας των ασύρματων δικτύων σε ηλικία 88 ετών

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προήλθε το Wi-Fi;

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Πέθανε ο πατέρας των ασύρματων δικτύων σε ηλικία 88 ετών

Ο Norman Abramson, ο πατέρας των ασύρματων δικτύων, πέθανε σε ηλικία 88 χρονών από την επάρατη νόσο. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Abramson έπασχε από καρκίνο του δέρματος ο οποίος έκανε μετάσταση στα πνευμόνια. Ο Abramson θεωρείται ένας από τους βασικούς συντελεστές στη δημιουργία δικτύων που γνωρίζουμε σήμερα ως Wi-Fi και Ethernet.

Εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης ως καθηγητής, ανέπτυξε το ALOHAnet, ένα πρώιμης μορφής ασύρματο δίκτυο του οποίου οι τότε καινοτόμες τεχνικές χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα σε δορυφόρους, τηλέφωνα και δίκτυα υπολογιστών.

Advertisement

Έτσι όπως το ενσύρματο ARPAnet θεωρείται η βάση του internet, το ALOHAnet σχεδιάστηκε ως ένα σύστημα για να συνδέσει το Πανεπιστήμιο της Χαβάης με άλλα πανεπιστήμια για να μοιράζονται οι ερευνητές δεδομένα. Μετέφερε πακέτα δεδομένων μέσω ραδιοκυμάτων χωρίς να χρειαστεί να προγραμματίζεται από πριν η μεταφορά, ενώ αν ένα πακέτο δεν έφτανε στον προορισμό του αποστελλόταν ξανά. Πρακτικά πρόκειται για τον πρόδρομο του σύγχρονου Wi-Fi.

Ο Abramson σπούδασε στο Harvard και έπειτα έλαβε master από το UCLA και PhD από το Stanford. Η αγάπη του για το surfing τον έφερε στη Χαβάη, όπου το 1966 δέχθηκε τη θέση του καθηγητή στο τμήμα των Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο. Έγινε επικεφαλής του τμήματος της Επιστήμης Υπολογιστών και βγήκε στη σύνταξη τρεις δεκαετίες μετά.

Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που είχαν τόσο σημαντική επίπτωση όπως ο Norm, στον τρόπο που επικοινωνεί ολόκληρος ο πλανήτης και μοιράζεται πληροφορίες σήμερα. Ο Norm σύνδεσε της νήσους της  Χαβάης μεταξύ τους αλλά και με τον κόσμο, αφήνοντας μία κληρονομιά στο Πανεπιστήμιο και παραπέρα, μέσω των ιδεών του και των φοιτητών του. – David Lassner, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Χαβάης

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.