Η NASA παρουσίασε τους αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη

Όλα τα πρόσωπα της αποστολής Artemis
11 Δεκεμβρίου 2020 12:28
Η NASA παρουσίασε τους αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη

Η NASA ανακοίνωσε τη λίστα των ονομάτων των αστροναυτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πρώτες αποστολές Artemis στη Σελήνη. Η λίστα περιέχει 18 επίλεκτους αστροναύτες πολλαπλών ειδικοτήτων και περιλαμβάνονται τόσο νέοι όσο και βετεράνοι αστροναύτες.

Οκτώ από αυτούς είναι από την τάξη του 2017 της NASA. Οι υπόλοιποι θεωρούνται βετεράνοι του 2013, μεταξύ των οποίων η κάτοχος πολλαπλών ρεκόρ Christina Koch. Υπάρχουν και ακόμα πιο έμπειροι όπως η Stephanie Wilson του 1994 και ο Joseph Acaba του 2004. Ο νεαρότερος αστροναύτης είναι ηλικίας 32 ετών και ο μεγαλύτερος 55.

Οι μισοί αστροναύτες έχουν ήδη εμπειρία στις διαστημικές πτήσεις. Δεν ανακοινώθηκε όμως ποιοι από αυτούς θα πατήσουν όντως στην επιφάνεια της Σελήνης και ποιοι θα αναλάβουν υποστηρικτικούς ρόλους. Όλοι όμως θα συνεργαστούν με τις εταιρίες που θα αναπτύξουν τα landers, θα θέσουν τις παραμέτρους τις εκπαίδευσης, τις απαιτήσεις του hardware και θα προσφέρουν τις συμβουλές τους στον τεχνικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και το δημόσιο πρόσωπο του προγράμματος Artemis.

Στη NASA απαντούσαμε πάντα στις προκλήσεις. Τώρα, επιστρέφουμε στη Σελήνη μέσω του προγράμματος Artemis, για να μάθουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε σε έναν άλλο κόσμο για το καλό της ανθρωπότητας. Επιλέξαμε μία αρχική ομάδα αστροναυτών της NASA –την ομάδα Artemis- για να μας βοηθήσει να ανοίξουμε το δρόμο για τις επόμενες σεληνιακές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άντρα που θα περπατήσει στην επιφάνεια της Σελήνης το 2024.