NVIDIA: Το στοκ των GeForce RTX 3000 δε θα σταθεροποιηθεί μέχρι το 2021

Καταβάλει προσπάθειες η εταιρία
06 Δεκεμβρίου 2020 16:07
NVIDIA: Το στοκ των GeForce RTX 3000 δε θα σταθεροποιηθεί μέχρι το 2021

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό πως το ντεμπούτο των GeForce RTX 3000 καρτών γραφικών της Nvidia δε κύλησε και με τον ομαλότερο τρόπο. Πολλοί gamers που ήθελαν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους δεν κατάφεραν να βρουν τις RTX 3080 και RTX 3090, ενώ προβλήματα υπήρχαν και με τις RTX 3070 και RTX 3060 Ti. Για παράδειγμα, υπάρχουν αναφορές για αρκετά φουσκωμένες τιμές, με τους καταναλωτές στην Ελλάδα για παράδειγμα να αναγκάζονται να πληρώσουν πολλά παραπάνω από τις προτεινόμενες τιμές λιανικής που είχε ορίσει για την Αμερική η NVIDIA. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ακούγονται φήμες πως η εταιρία πούλησε κάρτες αξίας πάνω από 175 εκατομμύρια δολάρια σε miners κρυπτονομισμάτων, την ώρα που οι gamers δε μπορούσαν να βρουν πουθενά διαθέσιμα τα προϊόντα.

Όπως φαίνεται τώρα, η κατάσταση δε θα σταθεροποιηθεί πλήρως, ενδεχομένως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 24ου ετήσιου συνεδρίου τεχνολογίας της τράπεζας Credit Suisse, ο CFO της Nvidia, Colette Kress, δήλωσε

Έχουμε περιορισμούς από τους προμηθευτές μας και αυτό δεν αφορά μόνο αυτό που βλέπουμε με τα wafers, αλλά ναι, μερικοί περιορισμοί αφορούν και άλλα δευτερεύοντα εξαρτήματα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε κατά τη διάρκεια του τριμήνου για το στοκ μας και πιστεύουμε πως η ζήτηση πιθανότατα θα ξεπερνά την προσφορά και στο τέταρτο τρίμηνο για το gaming συνολικά. [Σημείωση: Το τέταρτο τρίμηνο ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2021, καθώς μιλάμε για οικονομικό έτος.]

Εκτιμούμε πως πιθανότατα θα χρειαστεί μερικούς μήνες μέχρι να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το ποσοτικοποιήσουμε. Οπότε, εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στο να φέρουμε τα προϊόντα μας στην αγορά για την πολύ σημαντική περίοδο των εορτών. Κάθε μέρα, η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται. Πριν το τέλος του τριμήνου, θα είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες.

Φαίνεται πως θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε, λοιπόν, με περισσότερη υπομονή, αν θέλετε να εξοπλίσετε το σύστημά σας με κάποια από τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia.