Καλά νέα για αυτούς που έχουν ακόμη Windows 7 και χρησιμοποιούν Chrome

Παράταση ζωής δίνει η Google
23 Νοεμβρίου 2020 10:03
Καλά νέα για αυτούς που έχουν ακόμη Windows 7 και χρησιμοποιούν Chrome

H Google επιφύλασσε μερικά καλά νέα, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάνετε ακόμη χρήση των Windows 7 στον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με ενημερώσεις την Windows 7 έκδοση  του πασίγνωστου προγράμματος περιήγησης Chrome, μέχρι και το 2022. Αρχικά τα πλάνα της εταιρίας ήθελαν την υποστήριξη να σταματά στις 15 Ιουλίου του 2021. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά άλλαξαν και πλέον η υποστήριξη θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2022.

Στην ανακοίνωσή της, η Google λέει ότι οι επιχειρήσεις και οι IT ομάδες τους έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις αυτό το έτος λόγω της εργασίας από το σπίτι και άλλες αλλαγές του περιβάλλοντος εργασίας που επέφερε η πανδημία. "Μερικά προγραμματισμένα projects μπορεί να έλαβαν καθυστερήσεις" και έτσι η εταιρία επέλεξε να ακούσει το feedback από τους επιχειρηματικούς πελάτες της.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, παρόλο που τα Windows 7 μετρούν πλέον πάνω από μια δεκαετία, πολλές εταιρίες εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν. Το ποσοστό αυτό μάλιστα δεν είναι μικρό, αφού το 22 των οργανισμών που χρησιμοποιεί Windows δεν έχει κάνει ακόμη τη μετάβαση από τα Windows 7 στα Windows 10.

Tο νέο αυτό χρονοδιάγραμμα δίνει ένα ακόμη μικρό περιθώριο για να κάνουν οι χρήστες τη μετάβαση, χωρίς να αγχώνονται για τις ενημερώσεις ασφαλείας, τουλάχιστον όσον αφορά την περιήγηση στο διαδίκτυo. Ωστόσο, η Microsoft έχει σταματήσει τα security updates από τις 14 Ιανουαρίου. Με το τέλος των updates και για τον Chrome να βρίσκεται στον ορίζοντα, τα Windows 7 σίγουρα δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή πλέον.