Η Charlie D'Amelio σπάει ρεκόρ με 100 εκατομμύρια followers στο TikTok

Μέσα σε ενάμιση χρόνο
23 Νοεμβρίου 2020 09:58
Η Charlie D'Amelio σπάει ρεκόρ με 100 εκατομμύρια followers στο TikTok

Η Charlie D’Amelio έγινε η πρώτη χρήστης του TikTok που φτάνει τους 100 εκατομμύρια ακολούθους, με τεράστια διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους, με τους επόμενους δύο να έχουν μόλις ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτό το πέτυχε σε χρόνο ρεκόρ. Η D’Amelio ξεκίνησε να ανεβάζει περιεχόμενο στο TikTok το Μάιο του 2019, ενώ η εφαρμογή κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018.

Όσον αφορά την πλατφόρμα του TikTok, η D’Amelio έχει διπλάσια περισσότερους followers από Will Smith, τρεις φορές περισσότερους από The Rock, τέσσερις φορές περισσότερους από Selena Gomez και πέντε φορές περισσότερους από Kylie Jenner και Ariana Grande.

@charlidamelio

dc @kamronagee and @wh0.nia

♬ VMESHBEATS ADDERALL X BOO X IG FREESTYLE - Varoon Ramesh
@charlidamelio

 

♬ original sound - Adriana

Τέτοια εποχή πέρυσι η D’Amelio μετρούσε 6 εκατομμύρια followers. Ωστόσο οι περιορισμένες δυνατότητες κέρδους στο TikTok την έχουν αναγκάσει να επεκταθεί και σε άλλες πλατφόρμες και μάλιστα όχι μόνο αυτή αλλά μαζί με την οικογένειά της. Ξεκίνησαν podcasts, επεκτείνονται στο YouTube και πρόκειται να κυκλοφορήσουν και βιβλίο.

Το TikTok ξεκίνησε να πληρώνει δημιουργούς, αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν θετική όσον αφορά τα ποσά. Επιπλέον, οι δημιουργοί δεν έχουν τρόπο να πουλούν merch μέσα από την εφαρμογή και έτσι ο μόνος τρόπος να έχουν έσοδα είναι συμφωνίες με εταιρίες για διαφημίσεις.