Το Twitter θα παραδώσει τον Προεδρικό λογαριασμό στον Biden

Ακόμα κι αν δε συναινέσει ο Trump
21 Νοεμβρίου 2020 11:24
Το Twitter θα παραδώσει τον Προεδρικό λογαριασμό στον Biden

Το Twitter θα μεταφέρει αυτόματα τον Προεδρικό λογαριασμό @POTUS στον Joe Biden την ημέρα της ορκωμοσίας του, δήλωσε η εταιρία στο Politico. Η μεταφορά μάλιστα θα γίνει ακόμα κι αν ο Donald Trump δε συναινέσει σε αυτό.

Το Twitter προετοιμάζεται ενεργά να υποστηρίξει τη μετάβαση των λογαριασμών Twitter του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου του 2021. Όπως κάναμε και στην Προεδρική μετάβαση του 2017, η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με την National Archives and Records Administration.

Άλλοι Προεδρικοί λογαριασμοί όπως οι @VP, @FLOTUS και @whitehouse θα κάνουν επίσης τη μετάβαση στη νέα διοίκηση. Το έως τώρα περιεχόμενο των λογαριασμών θα αρχειοθετηθεί πριν τη μεταφορά και οι λογαριασμοί θα γίνουν reset για να μην εμφανίζουν κανένα tweet.

Ο Donald Trump χρησιμοποίησε το Twitter κατά τη διάρκεια της θητείας του περισσότερο από κάθε Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πολλές φορές μάλιστα στελέχη της κυβέρνησής του μάθαιναν τις νέες αποφάσεις του μέσα από το Twitter. Ο Donald Trump θα συνεχίσει να διατηρεί τον προσωπικό του λογαριασμό @realDonaldTrump, ο οποίος έχει τους τριπλάσιους ακολούθους από τον Προεδρικό λογαριασμό, φτάνοντας τα 90 εκατομμύρια. Ωστόσο θα χάσει τις ειδικές προστασίες του Twitter που απολαμβάνει όσο είναι ηγέτης κράτους και ο λογαριασμός του θα υπόκειται μετά τις 20 Ιανουαρίου στους ίδιους κανονισμούς με όλους τους υπόλοιπους.