Η Apple μειώνει το ποσοστό της στο App Store για μικρότερους developers

Αλλαγές στην πάγια τακτική του τεχνολογικού κολοσσού
19 Νοεμβρίου 2020 10:03
Η Apple μειώνει το ποσοστό της στο App Store για μικρότερους developers

Η Apple παρακρατούσε οριζόντια το 30% των εσόδων οποιασδήποτε εφαρμογής και υπηρεσίας στο App Store και οι πρόσφατες εξελίξεις με την Epic Games εμφάνιζαν την Apple ως αμετακίνητη από τις θέσεις της. Ωστόσο η κριτική του κόσμου ίσως να είχε αποτέλεσμα, αφού η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζει App Store Small Business Program.

Πρακτικά το 30% που παρακρατά η Apple από τους developers πέφτει στο 15%. Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους και απευθύνεται σε developers οι οποίοι έχουν έσοδα μικρότερα του $1 εκατομμυρίου από το App Store. Ουσιαστικά, η Apple θέλει να βοηθήσει έτσι μικρούς, indie developers, χωρίς να κάνει υποχωρήσεις σε μεγάλες εταιρίες.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας και η καρδιά της καινοτομίας και των ευκαιριών σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάμε αυτό το πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να γράψουν το επόμενο κεφάλαιο στην δημιουργικότητα και ευημερία στο App Store και να δημιουργήσουν τις ποιοτικές εφαρμογές που αγαπούν οι πελάτες μας. – Tim Cook

Έτσι, όλοι οι developers που είχαν το 2020 έσοδα μικρότερα του $1 εκατομμυρίου, θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του 15%. Το ίδιο ισχύει και για developers που θα μπουν στο App Store το 2021. Αν ένας developer συμμετέχει στο πρόγραμμα του 15% και ξεπεράσει το $1 εκατομμύριο μέσα στη χρονιά, θα περάσει στην κλίμακα του 30% για την υπόλοιπη χρονιά. Το $1 εκατομμύριο υπολογίζεται αφού η Apple εισπράξει το ποσοστό της.