Η Apple θα πληρώσει επιπλέον $113 εκατομμύρια για το "Batterygate"

Μετά τα $500 εκατομμύρια του Μαρτίου
19 Νοεμβρίου 2020 09:44
Η Apple θα πληρώσει επιπλέον $113 εκατομμύρια για το "Batterygate"

Το 2017 ξέσπασε το σκάνδαλο του “Batterygate”, όταν χρήστες iPhone πρόσεξαν πως τα παλαιότερα τηλέφωνά τους είχαν μειωμένες επιδόσεις με κάθε εγκατάσταση νεότερης έκδοσης iOS. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η Apple παραδέχτηκε πως περιόριζε τις επιδόσεις των παλαιότερων συσκευών για να τις προστατέψει από αναπάντεχες απενεργοποιήσεις καθώς η μπαταρία τους έχανε ισχύ. Έπειτα, οι μηνύσεις έπεσαν βροχή και η Apple αναγκάστηκε το Μάρτιο να πληρώσει $500 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, καθώς και $25 εκατομμύρια στη Γαλλία ένα μήνα πριν.

Ο εφιάλτης φαίνεται να μην έχει τέλος όμως για την Apple, αφού εκδικάστηκε και η μήνυση 34 πολιτειών των ΗΠΑ και τώρα η εταιρία καλείται να πληρώσει ακόμα $113 εκατομμύρια για το Batterygate. Επιπλέον του προστίμου, η Apple καλείται να ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη διαχείριση ενέργειας προς τους καταναλωτές.

Η Big Tech πρέπει να σταματήσει να χειραγωγεί τους καταναλωτές και να τους πει όλη την αλήθεια για τις πρακτικές και τα προϊόντα της. Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτές τις τεχνολογικές εταιρίες–Γολιάθ, να λογοδοτήσουν αν αποκρύπτουν την αλήθεια από τους χρήστες τους. – Mark, Brnovich, Γενικός Εισαγγελέας της Arizona