Ο Baby Yoda έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Με τη βοήθεια της Δύναμης
18 Νοεμβρίου 2020 10:02
Ο Baby Yoda έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα της Crew-1 Dragon κάψουλας συνδέθηκε επιτυχώς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετρώντας αντίστροφα για την εξάμηνη παραμονή του τετραμελούς πληρώματος στον ISS. Μαζί τους έφεραν και έναν Baby Yoda ή το The Child αν προτιμάτε, από τη σειρά The Mandalorian.

Ο Baby Yoda αποτελεί ένα τμήμα μίας μακράς παράδοσης στις διαστημικές πτήσεις. Τα μικρά αντικείμενα που επιλέγουν οι αστροναύτες να παίρνουν μαζί τους και να μην ασφαλίζονται αλλά να είναι ελεύθερα να κινούνται στον περιορισμένο χώρο του σκάφους, είναι πρακτικά μία ένδειξη μηδενικών G, ένας τρόπος να καταλαβαίνουν πως το σκάφος βρίσκεται σε τροχιά και σε περιβάλλον μικροβαρύτητας.

Οι αστροναύτες επιλέγουν συνήθως γλυκά και δημοφιλή αντικείμενα για τις αποστολές τους. Στην πρώτη δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση της SpaceX, οι αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley πήραν μαζί τους ένα δεινοσαυράκι ονόματι Tremor, το οποίο διάλεξαν οι γιοί τους.

Στις προηγούμενες μη επανδρωμένες πτήσεις της SpaceX, το αντίστοιχο παιχνίδι ήταν μία φουσκωτή Γη η οποία ονομάστηκε “Earthy”, ενώ στο CST-100 Starliner της Boeing υπάρχει ένας μικρός Snoopy.