Νέα μέτρα καταπολέμησης των trolls από το Zoom

Βάλτε τέλος στους Zoombombers
17 Νοεμβρίου 2020 11:16
Νέα μέτρα καταπολέμησης των trolls από το Zoom

H χρήση του Zoom εκτοξεύτηκε το 2020 λόγω της τηλεργασίας, ωστόσο δεν ήταν έτοιμο για αυτήν την “έκρηξη” και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα ασφαλείας. Τα περισσότερα έχουν πλέον λυθεί, αλλά τα trolls παραμένουν μία μάστιγα στην πλατφόρμα. Η εταιρία ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση των λεγόμενων “Zoombombers”, μέτρα που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αναφοράς χρηστών στον host, ο οποίος έπειτα θα έχει τη δυνατότητα να παύσει το meeting και να αφαιρέσει τον εισβολέα.

Κάτω από το εικονίδιο Security, οι hosts και οι co-hosts θα έχουν την επιλογή να παύσουν προσωρινά το meeting και να αφαιρέσουν κάποιον ταραξία. Επιλέγοντας Suspend Participant Activities, σταματούν όλα τα video, ήχος, chat, screen sharing, τίτλοι και καταγραφή εκείνη τη στιγμή και τα Breakout Rooms λήγουν.

Επίσης, το Zoom θα αναπτύξει ένα εργαλείο το οποίο θα σκανάρει τον ιστό και τα social media για links από meetings του Zoom που έχουν μοιραστεί δημόσια. Όταν ανιχνεύσει ένα meeting που έχει υψηλές πιθανότητες προσβολής, θα ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού και θα του δώσει συμβουλές για το τι να κάνει, όπως να διαγράψει το συγκεκριμένο meeting και να δημιουργήσει καινούριο.

Tags: