Ακόμα και η Apple έμεινε έκπληκτη από τις επιδόσεις του M1

“Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε”
14 Νοεμβρίου 2020 09:07
Ακόμα και η Apple έμεινε έκπληκτη από τις επιδόσεις του M1

Η Apple στην παρουσίασή της έκανε αρκετά τολμηρές δηλώσεις για το νέο της M1 chip, ειδικότερα όσον αφορά τις επιδόσεις του σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της ή με Windows laptops. Ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις επιδόσεις τους σε συνθήκες πραγματικής χρήσης, αλλά τα έως τώρα benchmarks δείχνουν πως ακόμα και το MacBook Air με M1 έχει καλύτερες επιδόσεις από το 16 ιντσών MacBook Pro με Intel Core i9.

Οι επιδόσεις του M1 μάλιστα φαίνεται πως εξέπληξαν ακόμα και την ίδια την Apple. Μιλώντας στο The Independent, ο SVP του software engineering, Craig Federighi, ανέφερε πόσο έκπληκτος ήταν όταν αναπτυσσόταν το chipset.

Υπερβήκαμε τους στόχους. Έχεις αυτά τα projects στα οποία έχει ένα στόχο και λες “τουλάχιστον φτάσαμε κοντά, είμαστε καλά”. Με το M1 χοροπηδούσαμε χαμογελώντας επειδή τα καταφέραμε και λέγαμε “αυτό δουλεύει καλύτερα από ότι νομίζαμε πως μπορούσε να δουλέψει”.

Πέρα από τις επιδόσεις όμως, σοκαρισμένοι αισθάνθηκαν και με την μπαταρία όταν είδαν πως διαρκεί 17-20 ώρες.

Αρχίσαμε να παίρνουμε τα νούμερα στη διάρκεια της μπαταρίας και λέγαμε “πλάκα μου κάνεις”. Νομίζαμε πως είχαμε ανθρώπους που ήξεραν πως να υπολογίζουν αυτά τα πράγματα.

 

Ανυπομονούμε να έρθει στα χέρια του κόσμου και να έχουν την ίδια εμπειρία που είχαμε όλοι μας, επειδή πιστεύω πως οι επιδόσεις θα μιλήσουν μόνες τους, αλλά είμαστε πραγματικά έκπληκτοι με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να δώσουμε τέτοια αποτελέσματα στους πελάτες μας.