Πόλη στην Ιαπωνία τοποθετεί λύκους-ρομπότ για να διώχνουν τις αρκούδες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Και με τεράστια επιτυχία

Πόλη στην Ιαπωνία τοποθετεί λύκους-ρομπότ για να διώχνουν τις αρκούδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πόλη Takikawa στην Ιαπωνία είχε μεγάλο πρόβλημα με τις επιθέσεις αρκούδων. Μόνο το 2019 καταγράφηκαν 157 επιθέσεις σε ανθρώπους, καθώς οι αρκούδες μπαίνουν στην πόλη προς αναζήτηση φαγητού, λόγω έλλειψης βελανιδιών στη γύρω περιοχή.  Τα βελανίδια είναι σημαντικά για τη διατροφή τους πριν τη χειμερία νάρκη και η έλλειψή τους, τις οδήγησε πιο κοντά στην πόλη.

Οι κάτοικοι όμως βρήκαν μία ειρηνική λύση, χρησιμοποιώντας ρομπότ “Monster Wolf”, ρομπότ με τη μορφή λύκου δηλαδή που λειτουργούν αποτρεπτικά χωρίς να βλάπτουν τις αρκούδες. Πράγματι, από τότε που εγκαταστάθηκαν τα ρομπότ δεν έχει καταγραφεί καμία επίθεση αρκούδας.

Οι ρομποτικοί λύκοι χρησιμοποιούν φώτα και ήχους για να τρομάξουν τις αρκούδες. Μόλις οι ανιχνευτές κίνησης εντοπίσουν κάτι, το ρομπότ ενεργοποιείται κουνώντας το κεφάλι, αναβοσβήνοντας φώτα και παράγοντας θορύβους μηχανημάτων ή ουρλιαχτά λύκου.

Ο πραγματικός λύκος της Ιαπωνίας που υπήρχε στα βόρεια και τα κεντρικά νησιά της χώρας, κυνηγήθηκε από τους ανθρώπους μέχρι που αφανίστηκε πριν έναν αιώνα.

5 σχολιο(α)