Το Facebook αγόρασε την Oculus VR

Για μόλις 2 δισεκατομμύρια δολάρια
26 Μαρτίου 2014 05:31
Το Facebook αγόρασε την Oculus VR

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Oculus VR για 2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 1.6$ δις εκτιμώνται σε 23.1 εκατομμύρια μετοχές και τα υπόλοιπα $400 εκατομμύρια σε ρευστό. Η προσφορά της Facebook έγινε το Σάββατο  με την συμφωνία να γίνεται σήμερα (25/03) αφότου έπεσαν οι υπογραφές, όμως η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζατε, η Oculus VR είναι η εταιρία που ευθύνεται για το headset εικονικής πραγματικότητας ονόματι Oculus Rift, για το οποίο πρόσφατα παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Development kit του στο GDC 2014.

Πρόκειται για μια κίνηση, πραγματικά, από το πουθενά όπου ο Mark Zuckerberg θέλει να εισέλθει ακόμη περισσότερο στον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας, και να πρωτοπορήσει με ένα ολοκαίνουργιο και άκρως αναπτυσσόμενο μέσο που είναι η εικονική πραγματικότητα, αφού ο ίδιος το περιέγραψε ως «μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας». Πρώτα, το Facebook θέλει την Oculus να αναπτύξει τις δυνατότητες και το όραμα της στον χώρο του gaming και έπειτα να ασχοληθεί με την επέκταση αυτών χάρη στα σχέδια του.

Διαβάστε παρακάτω τα λόγια του ιδρυτή του Facebook: “Μετά την ενασχόληση τους με τα παιχνίδια, θα κάνουμε το Oculus μια πλατφόρμα για πάρα πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα αγώνα μπάσκετ από τις θέσεις του γηπέδου, να μελετάτε σε μια τάξη με μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο ή να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πρόσωπο με πρόσωπο. Απλά και μόνο φορώντας τα γυαλιά στο σπίτι σας. Πραγματικά πρόκειται για μια συσκευή επικοινωνίας. Με το να αισθάνεστε πραγματικά παρών στο σημείο, μπορείτε να μοιραστείτε εμπειρίες χωρίς όρια, παρέα με τους ανθρώπους που ζείτε. Φανταστείτε να μοιράζεστε όχι μόνο οnline εμπειρίες, αλλα και ολόκληρες εμπειρίες και περιπέτειες.»

Όπως όλες οι τελευταίες εξαγορές του Facebook, κατ’εντολήν Zuckerberg, θα εργάζονται αυτόνομα στα δικά τους headquarters. Έπειτα από την ανακοίνωση της εξαγοράς, μια μεγάλη μερίδα υποστηρικτών του Oculus από την εποχή που αυτό βρισκόταν στο Kickstarter, ξένισε με την ιδέα, και για παράδειγμα ο δημιουργός του Minecraft, Marcus Notch Persson, ακύρωσε όλα τα πλάνα του για τη μεταφορά του πονήματος του στο Oculus Rift, επειδή τρομάζει με τις προθέσεις του FB. 

Tags: