Sponsored By Huawei

Huawei AppGallery: Η 3η μεγαλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο

Τα πάντα για το νέο κατάστημα εφαρμογών
06 Νοεμβρίου 2020 14:00
Huawei AppGallery: Η 3η μεγαλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο

Η Huawei βρισκόταν σε μία εκπληκτική πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας την πρώτη θέση στους κατασκευαστές smartphone. Και τα νούμερα έδειχναν πως αυτή η στιγμή δε θα αργήσει να έρθει. Η έλευση του ban των ΗΠΑ όμως αύξησε το βαθμό δυσκολίας για την κατάκτηση της κορυφής. Η Huawei έχει αποδείξει ανά τα χρόνια πως τρέφεται από τις προκλήσεις και μετατρέπει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Εξαντλώντας κάθε διαθέσιμη εναλλακτική και παραμένοντας ανοιχτή σε συνομιλίες απέναντι σε μία σκληρή στάση των ΗΠΑ, αποφάσισε να μην υποκύψει στο μονοπωλιο και να ακολουθήσει το δικό της δρόμο.

Βλέποντας λοιπόν την αδυναμία να ενσωματώσει τις Google Play υπηρεσίες στα κινητά της από το ban του Trump στις 15 Μαΐου του 2019, η Huawei ξεκινά να αναπτύσσει περαιτέρω το δικό της app store. Το Huawei AppGallery είχε κάνει την εμφάνισή του τον Απρίλιο του 2018 ως ένα συμπληρωματικό app store σε αυτό της Google, οι καταστάσεις όμως ανάγκασαν την εταιρία να επενδύσει σημαντικά σε αυτό το οικοσύστημα. Όντως λοιπόν, θέλοντας να προσφέρει μία πραγματικά ανοιχτή, ευέλικτη και ασφαλή πλατφόρμα, το AppGallery μετράει πλέον πάνω από 460 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 μετρούσε 184 δισεκατομμύρια downloads και η ανάπτυξή του συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, πάντα έχοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του χρήστη. Σε μία mobile αγορά που μετρά μόλις δύο μεγάλα app store τα οποία έχουν τη μερίδα του λέοντα, η Huawei έρχεται να προσφέρει την 3η μεγαλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο, με πάνω από 1.8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο και 96.000 εφαρμογές ενσωματωμένες στο HMS Core, αυξάνοντας τις επιλογές των χρηστών και περιορίζοντας τα μονοπώλια.

Επενδύουμε στο Huawei AppGallery για να προσφέρουμε την πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Μία ανοιχτή πύλη για πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών και των υπηρεσιών που προσφέρει ελευθερία, επιλογή και ευελιξία.

Τι έχει να προσφέρει όμως το AppGallery; Σήμερα, το AppGallery προσφέρει πληθώρα εφαρμογών, διεθνών και τοπικών, που καλύπτουν 18 διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων πλοήγηση, ειδήσεις, κοινωνικά δίκτυα και άλλα. Συνεχώς προστίθενται διεθνώς αναγνωρισμένες εφαρμογές. Στον τομέα των μετακινήσεων υπάρχει η Moovit, η TomTom Go Navigation, ενώ έχει προστεθεί η Bolt που περιλαμβάνει επιλογές ενοικίασης ποδηλάτων και scooter. Σημαντική προσθήκη και αυτή της HERE WeGo, καθώς προωθείται ως η κύρια εναλλακτική του Google Maps σε Huawei τηλέφωνα.

Ο τομέας της υγείας ήταν κάτι που πάντα απασχολούσε την Huawei, μιας και κατασκευάζει μερικά από τα πιο δημοφιλή smartwatches και fitness bands. Το Huawei Health προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα της καθημερινότητάς σας. Το Sleep Cycle επικεντρώνεται στον ύπνο σας, το Home Workouts προτείνει προγράμματα άθλησης, το StepsApp μετρά τα βήματά σας, ενώ το Period Tracker παρακολουθεί την έμμηνο ρύση των γυναικών.

Μεγάλες είναι οι προσπάθειες και οι εξελίξεις της Huawei σε χρηματοπιστωτικούς και εκπαιδευτικούς τομείς, με τις ολοένα και αυξανόμενες συνεργασίες της να διευκολύνουν εντέλει την καθημερινότητα του χρήστη. Το Huawei Wallet επιτρέπει συναλλαγές με POS μέσω κινητού τηλεφώνου, το Huawei City Service προσφέρει υπηρεσίες για τον πολίτη με χρήση Huawei ID και το Link Now προσφέρει μία πλατφόρμα απομακρυσμένης εκπαίδευσης και συνεργασίας σε αυτούς του δύσκολους καιρούς.

Πέρα από τις εξελίξεις στο διεθνή τομέα όμως, τρέχουν ταχύτατα και οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Huawei έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο συνεργασιών με παρόχους κορυφαίων ελληνικών εφαρμογών για να προστεθούν στο AppGallery, καλύπτοντας τομείς όπως η μετακίνηση, η διασκέδαση, η διατροφή, οι συναλλαγές και άλλα. Από τις πρώτες δημοφιλείς εφαρμογές που ενσωματώθηκαν ήταν το efood καλύπτοντας παραγγελίες φαγητού σε 90 πόλεις της Ελλάδας. Η Taxiplon Passenger και η ParkAround καλύπτουν τον τομέα της μετακίνησης, ενώ το e-fresh σας φέρνει τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στο σπίτι σας. Σε πρόσφατη ενημέρωση της Huawei Ελλάδας το Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκαν και νέες εφαρμογές που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν  στο άμεσο μέλλον στο AppGallery, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, ERTFlix και Viva.gr.

Κάτι που διακαώς ζητούσαν οι χρήστες HMS κινητών και ήταν απαραίτητο για την καθημερινότητά τους, ήταν η συμπερίληψη των τραπεζικών εφαρμογών. Αυτή δεν άργησε να έρθει χάρη στις γρήγορες κινήσεις της Huawei Ελλάδας. Πλέον στο AppGallery μπορείτε να βρείτε τις εφαρμογές της Eurobank, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και σύντομα θα ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Η ύπαρξη των τραπεζικών εφαρμογών στο AppGallery έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς διαλύει και την παραμικρή υποψία ανησυχίας γύρω από την ασφάλεια του συστήματος, καθώς οι τράπεζες έχουν τους αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας και αξιοπιστίας.

Επιπλέον, για να βγαίνει πάντα κερδισμένος ο καταναλωτής, η Huawei προχωρά σε συνεργασίες που εξασφαλίζουν στο χρήστη επιπλέον οφέλη από τη χρήση εφαρμογών, όπως επιστροφή χρημάτων, εκπτώσεις, κουπόνια για δωρεάν κατανάλωση κ.α. Θέλοντας επίσης να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, οι AG Huawei συσκευές έρχονται με πολλαπλές δυνατότητες διασυνδεσιμότητας μεταξύ smartphone, laptop, tablet και smartwatch, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πολλαπλά οφέλη από τις συσκευές της Huawei που θα έχει στην κατοχή του.

Είναι αλήθεια όμως πως το AppGallery, αν και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν είναι ακόμα πλήρης επιλογών. Η Huawei το σκέφτηκε αυτό και ανέπτυξε το Petal Search. Πρόκειται πρακτικά για μία μηχανή αναζήτησης που δίνει πρόσβαση σε εκατομμύρια εφαρμογές, όπως Facebook, Instagram κλπ. Διατίθεται μέσω του AppGallery και είναι απόλυτα ασφαλής για το χρήστη, σέβεται την ιδιωτικότητά του και δεν εκθέτει τη συσκευή του σε κακόβουλο λογισμικό. Έχει πιστοποιηθεί από το European Privacy Seal για συμμόρφωση με το GDPR και τηρεί αυστηρά πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων. Χρησιμοποιώντας το Petal Search, οι χρήστες μπορούν να κάνουν update στις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές τους ή να αναζητούν νέες.

Το Petal Search δεν είναι όμως απλά μία μηχανή αναζήτησης εφαρμογών, αλλά μία γενικότερη εφαρμογή αναζήτησης που περιλαμβάνει ειδήσεις, φωτογραφίες, videos και αποτελέσματα διαδικτυακής αναζήτησης. Διατίθεται σε περισσότερες από 45 χώρες και σε περισσότερες από 40 διαφορετικές γλώσσες. Έρχεται προεγκατεστημένο στα τελευταία Huawei της P40 σειράς, ενώ για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει διαθέσιμο προς εγκατάσταση μέσω του AppGallery.