Land Rover και Jaguar πλέον με...noise cancellation σύστημα

Ναι, είναι πλέον χαρακτηριστικό αυτοκινήτων
19 Οκτωβρίου 2020 10:57
Land Rover και Jaguar πλέον με...noise cancellation σύστημα

Όσοι οδηγείτε καιρό μάλλον το έχετε συνηθίσει αλλά η αλήθεια είναι πως τα αυτοκίνητά μας κάνουν πολύ θόρυβο. Μερικά έχουν καλύτερη ηχομόνωση από άλλα, αλλά σε όλα φτάνει στην καμπίνα ο ήχος από τα λάστιχα, τον κινητήρα, τον κλιματισμό, τα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα μας και άλλα. Η Jaguar Land Rover όμως πιστεύει πως μπορεί να βάλει τέλος σε αυτούς τους θορύβους, προσφέροντας την απόλυτη ησυχία στην καμπίνα.

Ανέπτυξε λοιπόν ένα σύστημα noise cancellation που μειώνει τους ανεπιθύμητους έντονους θορύβους έως και 10dB, καθώς και τους συνολικούς εξωτερικούς ήχους κατά 3-4dB. Για να το πετύχει αυτό εξόπλισε κάθε τροχό του οχήματος με αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν τον ήχο από την επιφάνεια του δρόμου και τα λάστιχα. Το σύστημα υπολογίζει το αντίθετο ηχητικό κύμα από αυτούς τους ήχους έτσι ώστε να εξουδετερώσει τον ήχο και το αναπαράγει μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου. Περίπου όπως λειτουργούν δηλαδή τα noise-cancelling ακουστικά.

Το σύστημα μπορεί να προσαρμόσει τα επίπεδα και τη θέση των ήχων που αναπαράγονται στην καμπίνα βάσει του αριθμού των επιβατών και τη θέση τους στο όχημα, χρησιμοποιώντας αισθητήρες ενσωματωμένους στη ζώνη. Έτσι, το σύστημα παραδίδει μία πιο ξεκούραστη εμπειρία οδήγησης, ειδικότερα στα μακρινά ταξίδια που οι ήχοι χαμηλών συχνοτήτων κουράζουν τον οδηγό.

Το Active Road Noise Cancellation δεν έχει μόνο τη δυναμική να βελτιώσει την ασφάλεια στο δρόμο αλλά και την ευημερία και την ποιότητα ζωής των πελατών μας. Σε ένα κόσμο χτυπημένο από τον κορωνοϊό, όπου μία νέα κανονικότητα ξεπροβάλλει, αναμένουμε να αλλάξουν οι απαιτήσεις των πελατών μας όσον αφορά την ιδιωτική μετακίνηση. Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια και στην υγεία, όπου ο προσωπικός χώρος, η ευημερία και η υγιεινή θα παίξουν καίριο ρόλο. – Dr. Steve Iley, Jaguar Land Rover Chief Medical Officer