Η Nokia αναλαμβάνει να φέρει LTE στη Σελήνη

Για την επικοινωνία των αστροναυτών
18 Οκτωβρίου 2020 11:28
Η Nokia αναλαμβάνει να φέρει LTE στη Σελήνη

Τα σχέδια της NASA για επιστροφή στη Σελήνη το 2024, περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα επικοινωνίας των αστροναυτών στην επιφάνεια του φεγγαριού. Για αυτό το λόγο στρέφεται στη Nokia και της προσφέρει $14.1 εκατομμύρια για την ανάπτυξη ενός 4G LTE δικτύου στη Σελήνη.

Με τη χρηματοδότηση της NASA, η Nokia θα εξερευνήσει πώς η επίγεια τεχνολογία μπορεί να τροποποιηθεί για χρήση σε σεληνιακό περιβάλλον για να προσφέρουν αξιόπιστη και μεγάλων ταχυτήτων επικοινωνία.

Το δίκτυο θα επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κτιρίων, βάσεων, landers, rovers, καθώς και αστροναυτών που απομακρύνονται από τη βάση για περαιτέρω εξερεύνηση.

Να σημειώσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να φέρει η Nokia το LTE στη Σελήνη. Το 2018 η εταιρία συνεργάστηκε με την Vodafone για μία επιστροφή στον τόπο προσελήνωσης του Apollo 17. Ως μέρος του project οι δύο εταιρίες θα δημιουργούσαν ένα LTE δίκτυο για να στείλουν video υψηλής ανάλυσης από τη Σελήνη στη Γη, αλλά η αποστολή δεν ευδοκίμησε. Καλλιτεχνική απεικόνιση αυτού του project βλέπετε στη φωτογραφία εξωφύλλου.