Το Twitter αλλάζει την πολιτική του για περιεχόμενο που προήλθε από hacking μετά το σκάνδαλο της NY Post

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να εγκαλέσουν τον Jack Dorsey
16 Οκτωβρίου 2020 10:09
Το Twitter αλλάζει την πολιτική του για περιεχόμενο που προήλθε από hacking μετά το σκάνδαλο της NY Post

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το μπλοκάρισμα του ρεπορτάζ της New York Post για τον γιο του Joe Biden από το Twitter ήταν πολλές και ο CEO  της εταιρίας, Jack Dorsey παραδέχτηκε πως η επικοινωνία για αυτήν την ενέργεια ήταν απαράδεκτη.

Το Twitter επικαλέστηκε την πολιτική του για περιεχόμενο που προήλθε από hacking, ωστόσο τώρα, ένα 24ωρο μόλις αργότερα, αλλάζει την πολιτική του:

  1. Δε θα αφαιρούμε πλέον hacked περιεχόμενο, εκτός κι αν μοιράστηκε απευθείας από τους hackers ή από αυτούς που συνεργάζονται με αυτούς.
  2. Θα βάλουμε σημειώσεις στα tweets για να προσφέρουμε πληροφόρηση αντί να μπλοκάρουμε τα links που μοιράζονται στο Twitter.

Οι αλλαγές έρχονται για να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε δημοσιογράφους και πληροφοριοδότες, καθώς ο πρωταρχικός σκοπός του Twitter “είναι να υπηρετεί το δημόσιο διάλογο”.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα συνεχίσει να μπλοκάρεται από το Twitter, καθώς παραβιάζει την πολιτική προσωπικών πληροφοριών της εταιρίας.

Καθώς η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τις αμερικανικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να εγκαλέσουν τον CEO του Twitter, Jack Dorsey για το μπλοκάρισμα του άρθρου. Ο Γερουσιαστής του Texas, Ted Cruz κατηγόρησε δημόσια τόσο το Twitter όσο και το Facebook για ξεκάθαρη επέμβαση στις εκλογές, ενώ η επιτροπή των Γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον Dorsey ζητώντας εξηγήσεις.

Η παρούσα κατάσταση επανέφερε στο δημόσιο διάλογο την τεράστια ισχύ που έχουν οι Big Tech, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες δηλαδή, σε κάθε πτυχή της ζωής μας.