iPhone 12 Pro και Pro Max | Απογειώνουν τις επιδόσεις σε φωτογραφία και video

Με LiDAR αισθητήρα και HDR
13 Οκτωβρίου 2020 21:03
iPhone 12 Pro και Pro Max | Απογειώνουν τις επιδόσεις σε φωτογραφία και video

Σειρά στην παρουσίαση της Apple είχε η Pro σειρά των νέων iPhone 12 σε 4 νέα χρώματα, χρυσαφί, γκρι, ανοιξείδωτου ατσαλιού και το νέο μπλε. Χρησιμοποιούν την ίδια κεραμική ασπίδα οθόνης με το iPhone 12 και διαθέτουν IP68 πιστοποίηση. Στις 6.1 ίντσες το Pro και 6.7 ίντσες το Pro Max, προσφέρουν Super Retina XDR με 3.5 εκατομμύρια pixels, με το Pro Max να είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει παράγει η Apple. Το A14 chip δηλώνει και εδώ το παρών, ενώ το Deep Fusion προσφέρεται και στις 3 κάμερες. Το νέο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης Sensor Shift μιμείται τις DSLR, όπου κινείται ο αισθητήρας αλλά όχι ο φακός, επιτρέποντας καθαρότερη εικόνα και μεγαλύτερα διαστήματα έκθεσης, ακόμα και δύο δευτερόλεπτα όταν το κρατάτε στο χέρι.

Αναλυτικά έχει 12MP ultra-wide, 12MP κύριο φακό με f/1.6, 12MP telephoto με f/2.2 και 4x οπτικό zoom, με το εύρος του zoom από την ultra-wide στην telephoto να κυμαίνεται στο 5x. Η κύρια κάμερα έχει 47% μεγαλύτερο αισθητήρα που προσφέρει 87% μεγαλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το νέο χαρακτηριστικό είναι το Apple ProRAW, το οποίο θα προσφέρει RAW μορφή στις φωτογραφίες για όλες τις κάμερες, προσφέροντας πλήρη δημιουργικό έλεγχο στο χρήστη.

Στον τομέα του video οι χρήστες μπορούν πλέον να καταγράψουν video σε 10-bit HDR ενώ είναι η πρώτη κάμερα smartphone που καταγράφει σε Dolby Vision HDR σε 4K στα 60fps και μπορείτε να επεξεργαστείτε το video από την εφαρμογή φωτογραφιών.  

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αποκλειστικό των Pro μοντέλων είναι η έλευση του LiDAR το οποίο μετρά το χρόνο που χρειάζεται το φως για να αντανακλαστεί σε μία επιφάνεια, επιτρέποντας να σκανάρετε με ακρίβεια το χώρο και αντικείμενα. Πέρα από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιείται για autofocus σε σκηνές χαμηλού φωτισμού τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα videos, κάνοντας το autofocus έξι φορές ταχύτερο.

Οι τιμές των νέων iPhone 12 Pro διατηρούνται ίδιες με αυτές των τωρινών Pro μοντέλων. Το iPhone 12 Pro ξεκινάει από τα 128GB στα $999 και το iPhone Pro Max στα $1.099. Οι προπαραγγελίες για το iPhone 12 Pro ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου και θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το iPhone 12 Pro Max θα ξεκινήσει τις προπαραγγελίες στις 6 Νοεμβρίου και θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου.