To Homepod Mini φέρνει τη Siri στο σπίτι σας σε σφαιρικό σχήμα

Γνωρίστε τη μικρότερη έκδοση του smart speaker της Apple
13 Οκτωβρίου 2020 19:41
To Homepod Mini φέρνει τη Siri στο σπίτι σας σε σφαιρικό σχήμα

Μέσα στις ανακοινώσεις της Apple για τη νέα σειρά των iPhone 12 με τα Pro και Mini μοντέλα, η εταιρία του Κουπερτίνο σύστησε στο κοινό τη νέα μικρότερη έκδοση του Homepod. Το νέο έξυπνο ηχείο της Apple, που φημολογούνταν εδώ και καιρό, ονομάζεται Homepod Mini και φέρνει τη Siri στο σπίτι σας για να το μετατρέψει σε ένα ολοκληρωμένο Apple smart οικοσύστημα, με πολύ πιο κομψό σχεδιασμό. 

Αρχικά αυτό που αλλάζει κυρίως είναι ο σχεδιασμός του καθώς εκτός από το μικρό μέγεθος σαν μπάλα του τένις, προφανώς το κάνει σφαιρικό στο σχήμα του αντί για κύλινδρο όπως ο προκάτοχός του. Η πάνω επίπεδη επιφάνεια φέρει touch πάνελ ελέγχου για play/pause και αυξομείωση της έντασης του ήχου αλλά και μια RGB λυχνία για όταν η Siri ενεργοποιείται. 

Υπόσχεται να προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας ήχο και σε αυτό βοηθάει το ειδικό ύφασμα με το οποίο είναι τυλιγμένο το smart ηχείο της Apple. Με το S5 chip που φέρει και το Apple Watch Series 5, μπορεί και αναλύει τον ήχο, χάρη και στους ειδικούς 360 μοιρών drivers, πριν καν παίξει η πρώτη νότα και να ρυθμίσει τον ήχο και την ποιότητα ανάλογα με τον χώρο που το έχετε τοποθετήσει. 

Επίσης, ενσωματώνει το U1 chip δίνοντάς του την δυνατότητα να συνδεθεί με άλλα Homepod για stereo ήχο. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ θα υποστηρίζει όλες τις διάσημες music streaming υπηρεσίες όπως Apple Music, Amazon, Pandora και iHeartRadio, το Spotify απουσιάζει εκκωφαντικά από τη λίστα. 

Το Homepod Mini θα έρθει σε δύο χρώματα (λευκό, μαύρο) με κόστος $99. Οι προπαραγγελίες ξεκινάνε από τις 6 Νοεμβρίου και θα γίνει διαθέσιμο στις 16 Νοεμβρίου.