Το Mineral project φέρνει την υπολογιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στο χωράφι

Υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που θα ταΐζουμε τις μελλοντικές γενιές
13 Οκτωβρίου 2020 11:09
Το Mineral project φέρνει την υπολογιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στο χωράφι

Το τμήμα X της Alphabet αποκάλυψε το νέο του project το οποίο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που θα τρέφονται οι επόμενες γενιές, φέρνοντας την εποχή της υπολογιστικής γεωργίας. Το project ονομάζεται Mineral και επικεντρώνεται σε βιώσιμη παραγωγή τροφίμων σε γεωργικές μονάδες μεγάλης έκτασης. Σκοπός η ανάπτυξη και η δοκιμή ενός εύρους software και hardware πρωτότυπων βασισμένα σε καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρων, προσομοίωσης, ρομποτικής και άλλων.

Πρακτικά, το project θέλει, λαμβάνοντας υπόψη τον ολοένα αυξανόμενο ανθρώπινο πληθυσμό, να παράγει πιο αποδοτικές σοδειές κατανοώντας τους κύκλους ανάπτυξης και τα καιρικά φαινόμενα, ειδικά με τα πολύπλοκα οικοσυστήματα της κλιματικής αλλαγής.

Για να ταΐσουμε τον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη, η παγκόσμια γεωργία πρέπει να παράγει περισσότερη τροφή στα επόμενα 50 χρόνια από ότι στα προηγούμενα 10.000 χρόνια – σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή κάνει τις σοδειές μας λιγότερο παραγωγικές.

Όπως το μικροσκόπιο οδήγησε στην επανάσταση στο πώς εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται οι ασθένειες, έτσι ελπίζουμε πως καλύτερα εργαλεία θα βοηθήσουν την αγροτική βιομηχανία να αλλάξει την ανάπτυξη των τροφών.

Ένα από τα πρώτα εργαλεία του ευρύτερου project, είναι ένα rover τεσσάρων τροχών το οποίο μελετά τις σοδειές, το έδαφος και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες. Τα δεδομένα συνδυάζονται με δορυφορικές φωτογραφίες και καιρικά δεδομένα για να εκπαιδευτούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που θα βελτιώσουν την παραγωγή.

Τα τελευταία χρόνια το όχημα αυτό χρησιμοποιείται στα χωράφια φράουλας της California και τα χωράφια σόγιας στο Illinois, συγκεντρώνοντας υψηλής ποιότητας εικόνες για κάθε φυτό και μετρώντας και κατανέμοντας κάθε καρπό.

Σκεφτείτε να μπορούσαμε να παρακολουθούμε κάθε φυτό, δίνοντας ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Να μπορούσαμε να μετρήσουμε τους τρόπους που ένα φυτό ανταποκρίνεται στο περιβάλλον του.