Το Πακιστάν απαγορεύει το TikTok για ανήθικο και άσεμνο περιεχόμενο

Νέο πλήγμα για το δημοφιλές social media
10 Οκτωβρίου 2020 09:48
Το Πακιστάν απαγορεύει το TikTok για ανήθικο και άσεμνο περιεχόμενο

Η Ινδία έχει ήδη απαγορέψει το TikTok από τον Ιούνιο, ενώ η εταιρία “παλεύει” να κρατηθεί ζωντανή στις ΗΠΑ. Τώρα έρχεται ακόμα ένα χτύπημα, αυτή τη φορά από το Πακιστάν. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών (PTA) της χώρας, η απόφασή της προέρχεται μετά από "παράπονα από διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας για ανήθικο/άσεμνο περιεχόμενο στην πλατφόρμα διαμοιρασμού video, TikTok”.

Η PTA σημειώνει πως πριν από αυτήν την ανακοίνωση, είχε ειδοποιήσει το TikTok προσφέροντας “αρκετό χρόνο για να απαντήσει και να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Αρχής για την ανάπτυξη μηχανισμού εντοπισμού παράνομου online περιεχομένου”. Το TikTok δε συμμορφώθηκε και το αποτέλεσμα είναι η απαγόρευσή του στη χώρα. Παρόλα αυτά η PTA παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες και θα επανεξετάσει την απόφασή της αν παρασχεθεί ένας ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου του περιεχομένου.

Το Πακιστάν απαιτεί από τα social media να σέβονται τις θρησκευτικές, πολιτιστικές, εθνικές και εθνικής ασφάλειας ευαισθησίες της χώρας. Το TikTok από την πλευρά του δήλωσε πως “είναι αποφασισμένο να ακολουθεί του νόμους στις αγορές που προσφέρεται η εφαρμογή" και πως επικοινωνεί σε τακτική βάση με την PTA για να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί της.

Πιστεύουμε πως το να νιώθεις ασφαλής βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα να εκφραστούν ανοιχτά και επιτρέπει να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα. Έχουμε αρκετές προστασίες για να υποστηρίξουμε μία ασφαλή και ανοιχτή πλατφόρμα για την κοινότητά μας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου, των Οδηγιών της Κοινότητας και εύκολων μηχανισμών για αναφορά περιεχομένου για έλεγχο. Ελπίζουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την έντονη και δημιουργική online κοινότητα της χώρας.