Αν το iOS 14 εξαντλεί την μπαταρία του iPhone σας, δεν είστε οι μόνοι  

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Αν το iOS 14 εξαντλεί την μπαταρία του iPhone σας, δεν είστε οι μόνοι

Το iOS 14 ήρθε όπως με κάθε νέα έκδοση λογισμικού, δηλαδή με τα bugs του. Το iOS 14.0.1 όμως, ενώ διόρθωσε το ζήτημα της επαναφοράς των προεπιλεγμένων εφαρμογών, δε διόρθωσε ένα άλλο, το οποίο αρχίζει να αναφέρεται στο internet ολοένα και περισσότερο από τους χρήστες iPhone.

Αν έχετε και εσείς προσέξει πως η μπαταρία του iPhone σας έχει χειρότερες επιδόσεις από τότε που εγκαταστήσατε το iOS 14, δεν είστε οι μόνοι. Μάλιστα αρκετοί διαμαρτύρονται για προβλήματα με την μπαταρία και στα Apple Watches μετά την αναβάθμιση σε watchOS 7, ενώ και τα GPS δεδομένα δεν καταγράφονται σωστά κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων.

Η Apple έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο υποστήριξης αυτή τη βδομάδα, αποκαλύπτοντας πολλά περισσότερα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι χρήστες iPhone και Apple Watch μετά την αναβάθμιση, ενώ σημειώνει πως αυτά τα προβλήματα δεν καλύφθηκαν από την αναβάθμιση σε iOS 14.0.1.

Μετά την αναβάθμιση σε iOS 14.0 και watchOS 7.0 μπορεί να παρατηρήσατε:

  • Οι χάρτες εξάσκησης λείπουν από την Fitness εφαρμογή στο iPhone για προηγούμενες ασκήσεις με GPS από το Apple Watch
  • Η Activity, Heart Rate ή άλλες εφαρμογές υγείας δε φορτώνουν ή δε φορτώνουν δεδομένα στο Apple Watch
  • Η Fitness ή η Health εφαρμογή δε φορτώνει ή δε φορτώνει δεδομένα στο iPhone
  • Η Health ή Fitness εφαρμογή αναφέρει ανακριβή ποσά αποθήκευσης δεδομένων στο iPhone
  • Η Activity εφαρμογή αναφέρει ανακριβή ποσά δεδομένων στο Apple Watch
  • Τα δεδομένα περιβαλλοντικού θορύβου ή τα δεδομένα επιπέδου ήχου των ακουστικών από το Apple Watch λείπουν από το Health app στο iPhone
  • Υπάρχει αυξημένη χρήση μπαταρίας στο iPhone ή το Apple Watch

Το καλό είναι πως η Apple πρόσφερε λύση σε αυτά τα προβλήματα μέσω του εγγράφου, το κακό είναι πως είναι λίγο περίπλοκη. Σύμφωνα με την εταιρία, αν οι χρήστες αντιμετωπίζουν δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει να κάνουν unpair το τηλέφωνο και το ρολόι τους, να κάνουν back up τα δεδομένα στο iCloud, να κάνουν διαγραφή όλων των δεδομένων από το iPhone (Settings>General>Reset>Erase All Content and Settings) και να επαναφέρουν το iPhone και το Apple Watch από το backup. Οδηγίες βήμα-βήμα μπορείτε να βρείτε εδώ.