Το Google Pixel 5 είναι επίσημο με ultrawide κάμερα

Μαζί και το Pixel 4A 5G
01 Οκτωβρίου 2020 10:32
Το Google Pixel 5 είναι επίσημο με ultrawide κάμερα

Κατά την παρουσίαση του Pixel 4A τον προηγούμενο μήνα, η Google μας προϊδέασε και για δύο ακόμα συσκευές που ετοίμαζε. Η ώρα έφτασε και η Google αποκάλυψε τη νέα ναυαρχίδα της, Pixel 5, καθώς και την 5G εκδοχή του Pixel 4a το οποίο είναι σχεδόν όσο ισχυρό είναι και το Pixel 5.

Ξεκινώντας με το Pixel 5, διαθέτει οθόνη 6 ιντσών με 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Εσωτερικά έχουμε το Snapdragon 765G, 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία των 4.080mAh είναι μεγαλύτερη από τοn προκάτοχό του και υποστηρίζει Qi ασύρματη φόρτιση αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό με IP68.

Στο πίσω μέρος έχουμε διπλή κάμερα, αλλά αντίθετα με το περσινό όπου είχαμε telephoto, η Google επέλεξε το wide-angle φακό. Έτσι, έχουμε την ίδια 12MP κύρια κάμερα με το Pixel 4 και 16MP ultrawide με f/2.2. Η Google ανακοίνωσε και κάποια νέα software χαρακτηριστικά στη φωτογραφία. Το Night Sight σας επιτρέπει να καταγράφετε portrait mode φωτογραφίες τη νύχτα με περιορισμένο φωτισμό, ενώ το Portrait Light σε επιτρέπει να φωτίσετε το πρόσωπο του αντικειμένου σας όταν έχει πολλές σκιές, για παράδειγμα κάτω από ένα πολύ φωτεινό ουρανό. Στο video υπάρχουν νέα modes σταθεροποίησης, Locked, Active και Cinematic Pan με το τελευταίο να δανείζεται στοιχεία από σκηνοθέτες του Hollywood. Πρακτικά καταγράφει videos στα 60fps και μειώνει την ταχύτητα του video στο μισό για δραματικά εφέ.

Το τηλέφωνο θα κοστίζει $699. Έχει ήδη διαρρεύσει ένα unboxing video το οποίο μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

Το Pixel 4a 5G τώρα, διαθέτει οθόνη 6.2 ιντσών με 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Εσωτερικά έχει Snapdragon 765G, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι στα 3.885mAh και διαθέτει και αυτό 12MP κύρια κάμερα και 16MP ultrawide. Κοστίζει $499. Και τα δύο τηλέφωνα θα κυκλοφορήσουν στις 15 Οκτωβρίου και θα έρθουν με τρίμηνη συνδρομή Stadia και YouTube Premium, 100GB αποθηκευτικού χώρου Google One για τρεις μήνες και Google Play Pass.