Καθυστερεί η εκτόξευση του Dragonfly για τον Τιτάνα

Υπεύθυνη η πανδημία
28 Σεπτεμβρίου 2020 09:51
Καθυστερεί η εκτόξευση του Dragonfly για τον Τιτάνα

Η NASA σκόπευε να στείλει ένα drone στο μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, το 2026. “Εξωτερικοί παράγοντες” όμως, ανάμεσά τους και η πανδημία, επηρέασαν το χρονοδιάγραμμα της NASA και τώρα η αποστολή Dragonfly αναμένεται να εκτοξευτεί το 2027.

Πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο project, καθώς πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο όχημα της NASA με πολλαπλούς έλικες το οποίο θα σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα και το πρώτο οποιουδήποτε είδους το οποίο θα μεταφέρει όλο τον επιστημονικό εξοπλισμό μαζί του.

Θα περάσει εννέα χρόνια πετώντας από τοποθεσία σε τοποθεσία, συλλέγοντας και μελετώντας δείγματα, για να διαπιστώσουμε την κατοικησιμότητα του Τιτάνα και να μελετήσουμε γενικότερα τη χημεία του δορυφόρου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ατμόσφαιρα του Τιτάνα είναι τέσσερις φορές πιο πυκνή από της Γης.

Η NASA έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του Dragonfly για να παραδώσει μία επιτυχημένη αποστολή η οποία θα πραγματοποιήσει πολύτιμα επιστημονικά πειράματα. Το Dragonfly θα αυξήσει σημαντικά την κατανόησή μας για αυτόν τον οργανικά πλούσιο κόσμο και θα βοηθήσει να απαντήσουμε σε σημαντικές ερωτήσεις αστροβιολογίας στην αναζήτησή μας για την κατανόηση των διεργασιών που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της ζωής στη Γη. – Lori Glaze, Διευθύντρια του Planetary Science Division στη NASA