Το YouTube θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει το ηλικιακό κοινό των videos

Έρχεται επιβεβαίωση ηλικίας στην Ευρώπη
25 Σεπτεμβρίου 2020 10:45
Το YouTube θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει το ηλικιακό κοινό των videos

Το YouTube επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να βάζουν ένα όριο ηλικίας στα videos τους, όπου χρήστες μόνο πάνω από μία ηλικία μπορούν να τα δουν. Η ευθύνη όμως βάρυνε μόνο τους creators, με τους αλγόριθμους του YouTube να έρχονται σε δεύτερο χρόνο να επισημάνουν κάτι ακατάλληλο. Από εδώ και πέρα όμως, ο ηλικιακός περιορισμός γίνεται πιο αυτόματος.

Το YouTube θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη που εντοπίζει τα ακατάλληλα videos για να βάζει αυτόματα ηλικιακούς περιορισμούς στα videos. Αυτό θα καλύψει την “τρύπα” της ενσωμάτωσης των videos σε websites. Έτσι, τώρα πλέον, όταν ένα age-restricted video είναι embedded σε ένα website και ο χρήστης πατήσει πάνω του, θα οδηγηθεί στη σελίδα του YouTube για να κάνει sign-in και να επιβεβαιώσει την ηλικία του.

Αυτό θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε πως ανεξαρτήτως πού θα βρείτε το video, θα είναι μόνο ορατό στο κατάλληλο κοινό.

Ο ήδη προβληματικός αλγόριθμος του YouTube κάνει τους creators να ανησυχούν περισσότερο με αυτήν την αλλαγή. Το YouTube λέει πως οι uploaders θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έφεση αν νομίζουν πως ο αλγόριθμος τους επέλεξε αδίκως. Για τους δημιουργούς του Partner Program, οι αυτοματοποιημένοι περιορισμοί δεν αναμένει να έχουν επιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα videos παραβιάζουν ήδη τις οδηγίες για videos φιλικά προς τους διαφημιστές και ως εκ τούτου έχουν ήδη περιορισμένες ή καθόλου διαφημίσεις.

Επιπλέον, το YouTube τους επόμενους μήνες θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους με αποδείξεις, όπως ταυτότητα ή πιστωτική κάρτα.