Το Oculus Quest 2 είναι μία μεγάλη αναβάθμιση από το προηγούμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμή έκπληξη
17 Σεπτεμβρίου 2020 11:08
Το Oculus Quest 2 είναι μία μεγάλη αναβάθμιση από το προηγούμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια του Facebook Connect συνεδρίου, ανακοινώθηκε η επόμενη γενιά VR headset της εταιρίας. Το Oculus Quest 2 είναι μία σημαντική αναβάθμιση από το πρώτο, καθώς αντί για δύο OLED θα προσφέρει μία LCD οθόνη με 50% μεγαλύτερη ανάλυση (1832x1920), ενώ θα υποστηρίζει 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Επιπλέον θα είναι 10% πιο ελαφρύ και λίγο μικρότερο σε μέγεθος. Το νέο λουράκι για το κεφάλι είναι πιο ελαστικό, ενώ υπάρχουν τρεις θέσεις προσαρμογής για τα μάτια.

Τα controllers είναι ελαφρώς μεγαλύτερα, έχοντας χώρο για να ξεκουράζετε τους αντίχειρές σας.

Το Quest 2 θα είναι αρκετά πιο παραμετροποιήσιμο, αφού θα προσφέρει διαφορετικές επιλογές στο μπροστινό τμήμα για μεγαλύτερα και μικρότερα κεφάλια, δυνατότητα έξτρα μπαταρίας για διπλασιασμό του χρόνου λειτουργίας του και άλλα.

Το Oculus Quest 2 είναι η απόλυτη προτεραιότητα για το Facebook στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και θα είναι η ναυαρχίδα της για την επόμενη χρονιά. Το Rift S θα σταματήσει να διατίθεται στην αγορά.

Το Oculus Quest 2 είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στην τιμή των $299, ενώ θα φτάσει στους καταναλωτές την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Προς το παρόν οι ευρωπαϊκές χώρες που θα διατεθεί περιλαμβάνουν τις Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Φινλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.