H Microsoft δε θα αγοράσει το TikTok - Νέες εξελίξεις για την πασίγνωστη εφαρμογή

Η Oracle έρχεται να δώσει τη λύση
14 Σεπτεμβρίου 2020 15:11
H Microsoft δε θα αγοράσει το TikTok - Νέες εξελίξεις για την πασίγνωστη εφαρμογή

Το TikTok και η Oracle θα γίνουν εν τέλει επιχειρηματικοί συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα πως δε θα εξαγοράσει το αμερικανικό μέρος της εταιρίας, πράγμα που αφήνει την Oracle ως την μοναδική υποψήφια. Πρόκειται για μία συμφωνία που αποσκοπεί στην ικανοποίηση της απαίτησης της κυβέρνησης του Trump σχετικά με την εφαρμογή, με το όλο θέμα να αφορά την προστασία των δεδομένων των Αμερικανών πολιτών.

Τα νέα έρχονται μετά από εβδομάδες εικασιών και φημολογίας σχετικά με το μέλλον της κινεζικής εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος Trump ζήτησε την πώληση της εφαρμογής, η οποία εναλλακτικά θα έκλεινε στις ΗΠΑ. Η ακριβής φύση της συμφωνίας μεταξύ TikTok και Oracle παραμένει ασαφής, αλλά δεν περιγράφεται ως πλήρης πώληση και ήρθε στη δημοσιότητα αμέσως μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι δε θα εξαγοράσει την θυγατρική της ByteDance.

Τόσο το TikTok και η μητρική του ByteDance, όσο και η Oracle δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις για την ώρα. Ωστόσο, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Microsoft πατώντας εδώ.