iOS και Android μαζί στο gaming

Ήρθε η ώρα του cross-platform gaming;
22 Μαρτίου 2014 10:18
iOS και Android μαζί στο gaming

Οι online δυνατότητες των παιχνιδιών του Google Play επεκτείνονται και στο iOS. Σε μια ανακοίνωση που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Game Developers Conference, η Google ισχυρίζεται πως θα φέρει turn-based και real-time multiplayer δυνατότητες στο iOS. Αν οι developers αποφασίσουν να ενσωματώσουν τη νέα αυτή υπηρεσία, οι gamers με Android και iOS συσκευές, θα μπορούν να παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου σε cross-platform mode.

Επίσης η Microsoft σκοπεύει να επεκτείνει το Xbox Live σε mobile πλατφόρμες και να φιλοξενήσει multiplayer matchmaking, achievements και λίστες φίλων. Το Xbox Live ήδη υπάρχει σε κάποια παιχνίδια Windows Phone αλλά η νέα επέκταση θα είναι προς iOS και Android.

Με τη Google και τη Microsoft να στρέφονται σε cross-platform gaming, φαίνεται πως αλλάζει ο τρόπος που τα κυρίαρχα λογισμικά προσεγγίζουν το gaming. Ως τώρα είχαμε την κάθε εταιρία με το δικό της τρόπο. Την Apple με το GameCenter, τη Google με το Google Play game services και τα Windows Phone με το Xbox Live και μέσα σε όλα και το Facebook με το δικό του social leaderboard. Ελπίζουμε να δούμε μια ενοποιημένη πλατφόρμα στο gaming για να μπορούν οι χρήστες, όχι μόνο να παίζουν μεταξύ τους ανεξαρτήτως λογισμικού, αλλά και να μπορείς να διατηρείς τα achievements και τα leaderboards των αγαπημένων σου παιχνιδιών σε όποια συσκευή κι αν τα παίξεις.

Tags: