Σκύλοι-ρομπότ θα αναλάβουν την προστασία των αεροπορικών βάσεων των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ) 

Σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σκύλοι-ρομπότ θα αναλάβουν την προστασία των αεροπορικών βάσεων των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ρομπότ δεν κουράζονται και μπορούν να δουν περισσότερα από τα μάτια των ανθρώπων. Έτσι, η χρησιμοποίησή τους για το ρόλο της περιπόλου σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις φαντάζει λογική. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε να δοκιμάζει τη χρήση ρομποτικών σκύλων για να προστατεύσει τις βάσεις της.

Οι “σκύλοι” ονόματι Vision 60, αναπτύχθηκαν από την Ghost Robotics και ανήκουν στην κατηγορία των Unmanned Ground Vehicle (UGV). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση, αναγνώριση, χαρτογράφηση, επικοινωνίες και ασφάλεια. Η εταιρία τα χαρακτηρίζει ως “ασταμάτητα”.

Πέρα από τη σταθερότητα σε κάθε έδαφος και τη λειτουργία τους πρακτικά σε κάθε περιβάλλον, μία σχεδιαστική αρχή των τετράποδων ρομπότ μας είναι η μειωμένη μηχανική περιπλοκότητα σε σύγκριση με άλλα ρομπότ με πόδια ή ακόμα και με παραδοσιακά UGVs με ρόδες και ερπύστριες. Μειώνοντας την περιπλοκότητα, αυξάνουμε την αντοχή, την ευκινησία και την αξιοπιστία και μειώνουμε το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης των επίγειων ρομπότ.

Οι πρώτες δοκιμές είναι αρκετά ενθαρρυντικές, με τα Vision 60 να είναι σε θέση να ανιχνεύουν απειλές πριν οι στρατιώτες να εκτεθούν σε αυτές.

2 σχολιο(α)