Δε χρειάζεστε πλέον χιλιάδες ακολούθους για να πάρετε το verified σήμα στο Instagram 

Ευρύτερη αλλαγή πολιτικής

Δε χρειάζεστε πλέον χιλιάδες ακολούθους για να πάρετε το verified σήμα στο Instagram

Το 2020 σίγουρα είναι μία χρονιά διαφορετική από τις άλλες...με την κακή έννοια. Μία πανδημία, οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές και οι ολοένα και αυξανόμενες φυλετικές συγκρούσεις στην κοινωνία των ΗΠΑ ανάγκασαν το Instagram να δεσμευτεί τον Ιούνιο να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί, στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, η εταιρία έχει μερικές ανακοινώσεις να κάνει.

Καταρχάς, η διαδικασία πιστοποίησης του χρήστη για να πάρει το πολυπόθητο badge στο λογαριασμό του, δε θα λαμβάνει πλέον υπόψη τον αριθμό ακολούθων του. Σε μία προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και ανοιχτή η διαδικασία, το Instagram θα μετρά μεταξύ άλλων, το βαθμό αναγνωρισιμότητας του χρήστη, ο οποίος θα μετριέται από τα αφιερώματα του Τύπου για το συγκεκριμένο πρόσωπο που θέλει να γίνει verified χρήστης. Οι λίστες των πηγών Τύπου έχουν πλέον επεκταθεί, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα media που αντιπροσωπεύουν τις κοινότητες των Μαύρων, των Λατίνων και των LGBTQ+.

Ενώ ο αριθμός των followers δεν ήταν ποτέ απαίτηση για να γίνει κάποιος verified μέσω της in-app αίτησης (όπου ο οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει αίτηση), είχαμε ορισμένα συστήματα τα οποία έδιναν προτεραιότητα σε λογαριασμούς με πολλούς ακολούθους, για να μας βοηθήσουν να επεξεργαστούμε τα δεκάδες χιλιάδες αιτήματα που λαμβάναμε κάθε μέρα. Έχουμε πλέον αφαιρέσει αυτό το κομμάτι από την αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Στα υπόλοιπα μέτρα τώρα, το Instagram δημιούργησε την ομάδα Equity, η οποία θα αναλάβει να καταλάβει καλύτερα και να αντιμετωπίσει την προκατάληψη στην ανάπτυξη των προϊόντων του Instagram και στην εμπειρία των χρηστών του. Σε συνεργασία με την ομάδα Responsible AI, θα εργαστούν για δίκαιους αλγόριθμους, ενώ θα δημιουργήσουν και χαρακτηριστικά τα οποία θα εξυπηρετούν καλύτερα κοινότητες οι οποίες δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς. Επιπλέον, το Instagram θα προσλάβει ένα νέο Διευθυντή Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης.

Στον τομέα της ρητορικής μίσους και της παρενόχλησης, το Instagram ανανέωσε τις πολιτικές του για να συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα είδη όπως το blackface και στερεότυπα κατά των Εβραίων. Επίσης, χρήστες που απειλούν με βιασμό δε θα δουν απλά να διαγράφεται το post τους, αλλά ο λογαριασμός τους. Συνεχίζεται το ban ομάδων που προωθούν το μίσος.

Τέλος, ως απάντηση στις ανησυχίες περί λογοκρισίας, το Instagram δημοσιοποίησε τον τρόπο που λειτουργεί για να διαπιστώσει ποιου είδους περιεχόμενο θα εμφανίζεται στο Explore, κάτι που κάνει σε συνεργασία με 50 κορυφαίους ειδικούς σε social computing, ελευθερίας της έκφρασης και ψηφιακών και αστικών δικαιωμάτων.

0 σχολια