Η Ρωσία θέλει να περιορίσει το μερίδιο της Apple και της Google στα stores τους

Με νέο νομοσχέδιο
04 Σεπτεμβρίου 2020 15:49
Η Ρωσία θέλει να περιορίσει το μερίδιο της Apple και της Google στα stores τους

Έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα τελευταία με αφορμή την υπόθεση της Epic Games, για το μεγάλο μερίδιο που ζητούν Apple και Google από τους developers, για τη διάθεση των εφαρμογών τους στις πλατφόρμες τους. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 30% και πλέον αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον και των νομοθετών.

Στη Ρωσία λοιπόν, υποβλήθηκε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο προτείνει τη μείωση του ποσοστού των Apple και Google στο 20%. Επιπλέον, προβλέπει πως εταιρίες που διαθέτουν εφαρμογές στις πλατφόρμες τους, όπως η Apple και η Google, θα πρέπει να διαθέτουν το 1/3 της προμήθειάς τους σε επίπεδο τριμήνου (το 30% από το μερίδιο του 20% δηλαδή) σε κονδύλια για την εκπαίδευση ειδικών IT.

Χαμηλώνοντας την προμήθεια και προσφέροντας την ικανότητα να προσφέρουν τα προϊόντα στους χρήστες, είναι μία ευκαιρία ανάπτυξης για τους IT developers. – Νομοθέτης Fedot Tumusov

Να θυμίσουμε πως τον προηγούμενο μήνα η Ρωσία βρήκε ένοχη την Apple για μονοπωλιακές τακτικές, αφού θεωρεί πως καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά των mobile apps μέσω του App Store και την κάλεσε να συμμορφωθεί. Η Apple άσκησε έφεση.