Το Galaxy Z Fold 2 είναι επίσημο με τιμή μικρότερη του προκατόχου του

Και σαφώς βελτιωμένο
01 Σεπτεμβρίου 2020 21:10
Το Galaxy Z Fold 2 είναι επίσημο με τιμή μικρότερη του προκατόχου του

Η Samsung αποκάλυψε σε…δύο δόσεις το νέο Galaxy Z Fold 2. Την πρώτη γεύση την πήραμε στο Unpacked event στις αρχές Αυγούστου, ενώ τώρα επιστρέφει με περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως την τιμή και τη διαθεσιμότητα της συσκευής.

Το Galaxy Z Fold 2 λοιπόν, θα κοστίζει €1.949 στην ευρωπαϊκή αγορά, τιμή σημαντικά μικρότερη από αυτήν που είδαμε στην Ελλάδα για τον προκάτοχό του, το οποίο έφτανε να αγγίζει ακόμα και τα €2.500. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει από τις 18 Σεπτεμβρίου σε 40 αγορές, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που γνωρίζαμε, δηλαδή μία εξωτερική οθόνη (cover screen) στις Super AMOLED 6.2ιντσών με 25:9 ανάλυση και μία εσωτερική Dynamic AMOLED 7.6 ιντσών, 120Hz και αναλογίας 22.5:18. Εσωτερικά έχουμε Snapdragon 865+, 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Η μπαταρία των 4.500mAh φορτίζει με 25W ενσύρματης φόρτισης, ενώ υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και ασύρματου PowerShare.

Οι τρεις κάμερες στην πλάτη του περιλαμβάνουν φακούς των 12MP, με κύριο, telephoto και ultrawide. Στην cover screen έχει μία κάμερα των 10MP και άλλη μία ίδια στο δεξί μισό της κύριας οθόνης. Υποστηρίζει φυσικά 5G.

Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή από τον προκάτοχό του είναι ο μεντεσές, ο μηχανισμός αναδίπλωσης δηλαδή ο οποίος πλέον μπορεί να σταθεί σε όποια θέση επιλέξετε μεταξύ 75 και 115 μοιρών, βοηθώντας σας να χειριστείτε άνετα κάμερα, βιντεοκλήσεις, YouTube και άλλα. Επιπλέον, έχουν μειωθεί τα κενά στο μηχανισμό, μειώνοντας και τη σκόνη που μπορεί να εισέλθει εκεί. Όπως και το Galaxy Z Flip, το Fold 2 χρησιμοποιεί αυτό που η Samsung ονομάζει Ultra Thin Glass (UTG) για να δώσει μία πιο στιβαρή αίσθηση στην οθόνη από την αίσθηση του πλαστικού.