Τέλος το δωρεάν streaming στο Spotify

Μία νίκη της Apple
16 Μαΐου 2015 06:23
Τέλος το δωρεάν streaming στο Spotify

Είχαμε αναφέρει πριν μερικές μέρες πως η Apple πίεζε τη μουσική βιομηχανία, ώστε να πάψει η δωρεάν παροχή περιεχομένου από το Spotify και πως λόγω των αμφιλεγόμενων τακτικών της, είναι υπό έρευνα από την Αμερικανική δικαιοσύνη. Φαίνεται λοιπόν πως η Apple τα κατάφερε, αφού όπως αναφέρει το Digital Music News, το Spotify θα περιορίσει τη δωρεάν πρόσβαση των χρηστών της στους τρεις πρώτους μήνες. Μετά από αυτούς τους μήνες, θα πρέπει να υπάρξει συνδρομή, αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία.

Σχεδόν το 75% των χρηστών των Spotify είναι χρήστες χωρίς συνδρομή, δηλαδή περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι και μεγάλες δισκογραφικές όπως η Universal Music Group και Sony Music Entertainment υπέκυψαν στις πιέσεις της Apple και με τη σειρά τους πίεσαν το Spotify. Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν την αποκάλυψη της νέας music streaming υπηρεσίας της Apple που θα δούμε στο WWDC τον επόμενο μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα περιέχει δωρεάν streaming, αλλά θα προσφέρει επιλεγμένα δωρεάν streams, καθώς και μια περίοδο δωρεάν δοκιμής για υποψήφιους χρήστες.

Update:

Μέσα σε λίγες ώρες το Spotify αναγκάστηκε να σχολιάσει λόγω του σάλου που προκλήθηκε. Σε δήλωση του στο Express.co.uk, εκπρόσωπος του Spotify χαρακτήρισε ως απολύτως ψευδή τα σχέδια τερματισμού της free υπηρεσίας στο άμεσο μέλλον, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αποτελεσματικό. Μένει να δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Tags: