Το Facebook μηνύει developer που πρόσφερε likes επί πληρωμή στο Instagram

Στοχεύει τις πρακτικές που κάνουν κατάχρηση της πλατφόρμας
28 Αυγούστου 2020 10:41
Το Facebook μηνύει developer που πρόσφερε likes επί πληρωμή στο Instagram

Δεν είναι μυστικό πως με τη σωστή τιμή, μπορεί κάποιος να πληρώσει developers για να αποκτήσει likes, σχόλια ή ακόμα και followers στους social media λογαριασμούς του. Φυσικά αυτό παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας των πλατφορμών και οι λογαριασμοί κινδυνεύουν με διαγραφή. Το Facebook όμως αυτή τη φορά μηνύει developer για αυτές τις πρακτικές.

Συγκεκριμένα, μηνύει τον Nikolay Holper στο San Francisco για “ψευδείς υπηρεσίες engagement”. Η υπηρεσία ονόματι Nakrukta, χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο bots και αυτοματοποιημένο software για να διανείμει ψεύτικα likes, σχόλια και followers στο Instagram. Παλαιότερα το Facebook είχε απενεργοποιήσει λογαριασμούς του Holper, τον είχε προειδοποιήσει επίσημα πως παραβίαζε τους κανονισμούς και είχε στείλει και επιστολή παύσης παράβασης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, μηνύει developer στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η OakSmart Technologies συνέλεγε δεδομένα από το Facebook και άλλες social media εταιρίες, πληρώνοντας developers για να εγκαταστήσουν κακόβουλο SDK στις εφαρμογές τους. Όταν οι χρήστες εγκαθιστούσαν αυτές τις εφαρμογές, η εταιρία συνέλεγε τα δεδομένα των συσκευών, μεταξύ των οποίων τα ονόματα, τις email διευθύνσεις και το φύλο των χρηστών.

Τον τελευταίο χρόνο το Facebook λαμβάνει όλο και περισσότερα μέτρα εναντίον των developers που καταχράζονται δεδομένα ή παραβιάζουν τους όρους χρήσης, με μηνύσεις σε Ισπανία, Νέα Ζηλανδία και αλλού.